BARSELONA OSTAJE BEZ LIGE ŠAMPIONA? Katalonci u problemu, UEFA pokrenula istragu, preti im žestoka kazna
EPA/ ALBERTO ESTEVEZ

Barselona je na dobrom putu da osvoji Primeru, ali umesto da se raduju, Katalonci strahuju.

UEFA je danas otvorila zvaničnu istragu protiv Katalonaca, pokrenut je postupak čiji je cilj da utvrdi da li je bilo nedozvoljenih radnji sa sudijama.

Ovaj slučaj je već pred redovnim sudovima Španije, a sada se u proces uključila i Kontrolno etično telo UEFA. 

Kao i na prethodne, tako i na ove optužbe u Barseloni se brane, uveravajući da ne postoje nikakvi dokazi da je Hose Marija Enrikes Negreira u svojstvu potpredsednika Tehničkog komiteta sudija između 1964. i 2018. sastavljao savetodavne izjave za klub, za šta je navodno dobio naknadu od 7.300.000 evra, kako su prethodnih dana pisali španski i svetski mediji. 

BARSELONA OSTAJE BEZ LIGE ŠAMPIONA? Katalonci u problemu, UEFA pokrenula istragu, preti im žestoka kazna

AP Photo/Manu Fernandez

 

 

Tužilaštvo, pak, tereti Katalonce da su radnje u tom periodu imale tendenciju da favoriziju Barselonu na terenu i sudije da sviraju u njihovu korist.

Istraga je u toku, a ukoliko UEFA utvrdili da je bilo radnji suprotnih njenim načelima, po članu 4.02 Pravilnika Lige šampiona sleduje žestoka kazna: 

- Ako UEFA zaključi da je klub direktno ili indirektno uključen u bilo koju aktivnost koja ima za cilj organizovanje ili uticanje na rezultat utakmica na nacionalnom ili međunarodnom nivou, taj klub neće moći da učestvuje u takmičenju - stoji u Pravilniku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading