SELEKTOR NAJAVIO IZNENAĐENJE U SASTAVU Stojković: Šta god da uradim biće "Piksi šokirao" (VIDEO)
Foto: Tanjug/Tanjug

Svetsko prvenstvo je odavno završeno, sada je vreme za nove izazove. Naša selekcija igra na "Marakani" protiv Litvanije.

Očekivanja pred ovaj meč iznose selektor Dragan Stojković, kao i kapiten Dušan Tadić. Njihovo obraćanje možete da pratite uživo na Alo.rs.

SELEKTOR NAJAVIO IZNENAĐENJE U SASTAVU Stojković: Šta god da uradim biće

Tanjug

 

 

-  Mogu da kažem da sve teče po planu i programu. Klasična priprema. Pored rada i treninga koji treba da nam posluže da budemo bolji, vreme smo iskoristili da popričamo o svemu. Ja sam zadovoljan, sem Luke Jovića koji je morao da napusti reprezentaciju zbog zdravstvenih problema. Atmosfera je odlična, verujem da ćemo pokazati sve što možemo - rekao je Stojković.

Selektor se osvrnuo i na Aleksandra Mitrovića.

- Znamo sve oko Mitrovića. Kritika ima puno, razgovarali smo i o tome. Sve se to malo preuveličava. On je koncentrisan za igru i za njegovu ulogu u timu. To je jako važno. Neće ga poremetiti to što se dešava. Posvećen je i neće biti problema.

SELEKTOR NAJAVIO IZNENAĐENJE U SASTAVU Stojković: Šta god da uradim biće

Tanjug

 

 

Kapiten je govorio o Litvancima.

- Tvrda ekipa, pokušaće da zatvore prilaz golu. Mi ćemo probati da igramo naš fudbal, napadački. Mislim da smo prebrodili Svetsko prvenstvo, da smo to ostavili iza sebe. Uvek težimo da budemo bolji. Imamo novi ciklus - rekao je Tadić.

Srbija dugo nije bila na Evropskom prvenstvu. "Orlova" na ovom nadmetanju nije bilo 23 godine.

- Mislim da je to poražavajuće za sve nas. Šokantan podatak. Kad god se podsetimo toga svi smo u neverici. Imamo priliku da ispravimo to. Samo treba da igramo kao što smo igrali i neće biti problema. Želimo to žarko.

Stojković se osvrnuo i na poziciju koju će pokrivati Nemanja Gudelj.

- Raduje me da Nemanja Gudelj može da odigra na više pozicija, ako treba i napadački. U Sevilji igra u poslednjoj liniji, a a da li će biti u defanzivnoj , ili srednoj liniji, videćemo. Najbitnije da može da odigra na više pozicija. Obzirom na status u Sevilji, stavljen je kao defanzivac.

SELEKTOR NAJAVIO IZNENAĐENJE U SASTAVU Stojković: Šta god da uradim biće

Tanjug

 

 

Tadić nije želeo da priča mnogo o izborima u FSS.

- Ne interesuju nas izbori, čak nismo ni pomenuli ih tokom okupljanja. Razmišljamo isključivo o fudbalskim stvarima. Gledamo samo fudbal...

Selektor je istakao da su pripreme potpuno iste.

- Promašili smo metu u Kataru, ali hoćemo da budemo deo najveće smotre u fudbalu. Zato je utakmica sa Litvanijom mnogo bitna, drago mi je da igrači shvataju važnost i šansu, koja ne sme da se propusti. Nema razlike od prethodnih izazova, borićemo se za cilj. Posle Dohe, razmišljamo o Nemačkoj, želimo da se plasiramo na SP."

Stojković je istakao da će biti iznenađenje u sastavu.

- Spremamo, da. Zato smo i ovde. Šta god da uradim, za vas je ‘Piksi šokirao‘, ‘Piksi iznenadio‘, a ja samo želim da izvučem maksimum. Tako da, verovatno ćete se iznenaditi. Ne mogu da govorim o sastavu tima. Ja ne zaboravljam da mi kroz tri dana imamo još jednu utakmicu. Treba biti mudar i pametan i napraviti strategiju.

Piksi je govorio i o sistemu igre.

- Sistem postoji da bi se menjao. Nismo bili spremni za veliko takmičenje, kakvo je bio Mondijal u Kataru. Najbitnije da su igrači zdravi: Mitrović, Vlahović, Kostić, Lukić. Izabraćemo stil, koji će da donese uspeh. Ako neko misli da je igra sa četvoricom u poslednjoj liniji garant uspeha, onda nema problema. Većina ekipa u Evropi, ipak, igra sa trojicom u poslednjoj lini. Ali, odgovornost je samo moja. Moramo igru u poslednjoj liniji da unapredimo, bitna je interpretacija. Moramo da dominiramo, napadamo i želimo da postignemo gol.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading