NJEGOV ISPOVEST PODIGLA JE SRBIJU NA NOGE Sa 17 godina dolazio na treninge u BMW-u, uzeo Svetsko prvenstvo, pa nestao - Ko je Filip Janković?
Foto: Youtube/Printscreen

Bio je najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde i jedan od igrača koji su predstavljali budućnost srpskog fudbala. Sećate li se simpatičnog plavušana Filipa Jankovića?

Filip Janković bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde. Debitovao je kod Roberta Prosinečkog u avgustu 2011. godine za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana protiv Venstpilsa iz Letonije, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Filip Janković

Foto: ATA Images

 

 

Ostao je upamćen po tome što je sa svega 17 godina na treninge dolazio u BMW-u sa registarskim oznakama "Filip" kojim je upravljala njegova majka Ljiljana. Predviđali su mu da će postati novi "Piksi", ali je karijera nakon odlaska iz Srbije krenula stramputicom.

SVI NA SEVER Saopštenje koje će dotaći srca svih "delija"

Bio je član reprezentacije koja je predvođena Veljkom Paunovićem osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine. Od 2013. kada je otišao iz Zvezde promenio je mnogo klubova i nigde nije uspeo da se zadrži duže.

Janković je u podkastu "Alesto" otvorio dušu, a ono što je rekao o svojoj karijeri pogledajte OVDE.

Ostaje da se vidi da li je sada kasno, ili Janković ima još jednu šansu da napravi nešto veće i vrati se na fudbalsku mapu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading