KO JE NEMANJA STOJIĆ, NAJVEĆI ŠOK NA SPISKU SRBIJE Nije valjao Zvezdi i Partizanu, a Piksi ga zvao u reprezentaciju
Foto: Alo/Foto: ALO/Marko Metlaš

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi odredio je spisak igrača za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na prvobitnom spisku našlo se 36 imena, a sada je on skraćen za deset fudbalera manje.

Piksi je napravio nekoliko iznenađenja, a najveće je defanzivac TSC-a Nemanja Stojić.

Centralni defanzivac TSC-a koji povremeno može da igra i kao zadnji vezni jedan je od retkih igrača koji su nakon januarske turneje dobili poziv u najjaču selekciju Srbije i za zvanične mečeve.

Stojić je poslednjih godina napravio neverovatan proboj u domaćem fudbalu, što je sada nagrđeno pozivom u reprezentaciju.

Stojić je trenutno član TSC-a iz Bačke Topole, u kojem je ove sezone jedna od najvažnijih karika. Odigrao je 25 prvenstvenih i dva meča u Kupu Srbije, po jednom bio strelac i asistent.

Žarko Lazetić ima veliko poverenje u njega i nakon jednogodišnjeg angažmana u Metalcu iz Gornjeg Milanovca odveo ga je na sever Srbije.

KO JE NEMANJA STOJIĆ, NAJVEĆI ŠOK NA SPISKU SRBIJE Nije valjao Zvezdi i Partizanu, a Piksi ga zvao u reprezentaciju

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 

Pre toga je Stojić nosio dres Zvezde i Partizana. 

Štoper visok čak 190 centimetara prošao je Partizanovu školu, a zatim u finišu omladinskog staža prežao u Voždovac za čije je omladince nastupao pre nego što ga je videla Zvezda. Crveno-beli su reagovali i angažovali ga, ali pravu šansu na stadionu "Rajko Mitić" nije dobio.

Prošao je pozajmice u Grafičaru, Zlatiboru i ponovo Grafičaru, pre nego što je potpisao za Metalac i tako započeo novu fudbalsku avanturu.

Pre nego što ga je Dragan Stojković pozvao na turneju u SAD i za prijateljski meč protiv domaćina, Stojić nikada nije bio reprezentativac. On je debitantski nastup u seniorskom timu dočekao bez ijednog nastupa za mlađe kategorije državnog tima, a u pobedi nad Amerikancima tokom svih 90 minuta činio je štoperski tandem sa Rankom Veselinovićem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading