UEFA POKRENULA ISTRAGU Porto nije dozvolio Interovim navijačima sa kartama da uđu na stadion
EPA/ LAURENT GILLIERON

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je istragu kako bi utvrdila zbog čega je veliki broj navijača Intera, navodno su svi imali kupljene karte, ostao van stadiona "Dragao" u Portu za revanš meč osmine finala dva tima u Ligi šampiona.

Italijanski novinar Tankredi Palmeri podelio je na svom Tviteru snimak na kojem se vidi veliki broj navijača Intera koji se tiskaju na malom prostoru dok čekaju da dobiju dozvolu da krenu ka stadionu. Međutim, to se nije desilo zbog čega je dan kasnije UEFA uzela da preispita slučaj.

Najvažnije je da niko u ovoj gužvi nije povređen, niti je bilo potrebe da se bilo kome ukazuje pomoć, ali su iz Intera svakako vrlo besni zbog činjenice da su njihovi ultrasi doživeli ovakav tretman. 

 

 

TRENER CRNO-BELIH O NASTAVKU SEZONE Liga šampiona je san, prvo treba da odradimo posao u prvenstvu (VIDEO)

Portugalski klub je još na dan utakmice izdao saopštenje u kojem je naveo da će navijačima Intera biti zabranjen ulazak na stadion bez obzira na to da li imaju ulaznice. Međutim, iz Intera su odgovorili da je sa Portom postignut dogovor da se gostujuči navijači puste na stadion ukoliko budu imali "neutralna obeležja". Problem je bio taj što je ova grupa navijača trebalo da uđe na tribine koja je rezervisana za domaće pristalice, pa je postojao bezbednosni rizik.

Iz milanskog kluba su nakon meča i prolaska dalje poručili da su uspeh posvetili svim navijačima koji su doputovali u Porto, a nisu ušli na stadion, a u međuvremenu UEFA se oglasila i najavila istragu.

- UEFA je obaveštena da je veliki kontingent gostujućih navijača nabavio karte za domaćim sektorima stadiona - rekao je je portparol Evropske fudbalske federacije.

- Propisi UEFA predviđaju da pet odsto kapaciteta stadiona mora biti obezbeđeno gostujućem timu u odvojenom prostoru za njihove navijače. Odgovornost za bezbedno regulisnaje pitanja bezbednosti gledaolaca i odgovarajuću politiku prodaje karata određuju organizator utakmice i nadležni organi - rečeno je još iz UEFA. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading