NESTAO ROBINJO Pobegao slavni Brazilac koji je osuđen na 9 godina zatvora zbog silovanja
EPA/ ANTONIO LACERDA

Nekadašnji brazilski napadač Robinjo (38), u Italiji je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja, nakon što mu je odbijena žalba. Trenutno se nalazi u Brazilu, tačnije, tako se barem misli.

Naime, Robinjo je nestao nakon što je naređeno njegovo hapšenje.

Uz Robinja, osuđen je i njegov prijatelj Rikardo Falko koji je 2013. godine takođe učestvovao u grupnom silovanju jedne žene u milanskom noćnom klubu Sio Kafe. 

Robinjo je osuđen još pre pet godina, a nakon njegove žalbe suđenje je završeno tek u oktobru prošle godine.

Bivši fudbaler je bio nedostupan italijanskom pravosuđu. Poslat je zahtev i za njegovo izručenje, ali kako dve države nemaju sporazum o izručenju, Italija je zatražila njegovo hapšenje i odsluživanje kazne u Brazilu.

Ovaj zahtev je brazilski sud prihvatio. Izdat je nalog za njegovo hapšenje, ali na adresi stanovanja Robinjo nije pronađen.

NESTAO ROBINJO Pobegao slavni Brazilac koji je osuđen na 9 godina zatvora zbog silovanja

EPA

 

 

Nekadašnjoj zvezdi svetskog fudbala nema ni traga ni glasa. On je pobegao od zakona i za njim brazilske vlasti trenutno tragaju.

Ako bude uhapšen Robinjo će istog trenutka biti sproveden na odrađivanje devetogodišnje zatvorske kazne i tako će pravda prema silovanoj devojci koliko-toliko biti zadovoljena.

Bogatu karijeru ovaj bivši fudbaler počeo je u Santosu, zatim je igrao za Real Madrid, Mančester siti, Milan, kineski Gvanžu, Atletiko Mineiro, Sivaspor i Bašakšehir.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading