CEO TIM ZVEZDE GA TRAŽIO PO KAFANAMA U KRUŠEVCU, STAVIO RONALDA "U DŽEP" Gde je nestao najpoznatiji pijanac srpskog fudbala i čovek koji je ojadio crveno-bele za skoro 1.000.000 evra?
EPA

Kroz godine veliki broj stranaca imao je tu čast da zaigra u Crvenoj zvezdi, ali je teško naći zanimljivijeg fudbalera, u svakom pogledu, od nekadašnjeg reprezentativca Poljske Gžegoža Bronovickog (40).

Iz rudnika pravno na fudbalski teren

CEO TIM ZVEZDE GA TRAŽIO PO KAFANAMA U KRUŠEVCU, STAVIO RONALDA

EPA

 

Kada se na leto 2007. godine pojavila vest da će čovek koji je Kristijana Ronalda stavio u džep na meču Poljske i Portugala obući crveno-beli dres, "delije" su bile oduševljene. Bronovicki je tada bio prilično zvučno ime i trebalo je da predstavlja veliko pojačanje.

Odlični levi bek, koji je do 17. godine bio rudar, stigao je Beograd iz varšavske Legije. Tada 25-godišnjak stigao je u ekipu Boška Đurovskog. Tadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković bio je oduševljen potencijalom poljskog defanzivca.

- Jel ste videli kakvog smo beka doveli. Može da igra i na levoj i na desnoj strani. Ubojit je u ofanzivi. A na meču između Poljske i Portugala stavio je u džep Kristijana Ronalda - govorio je tada Stojković.

Plakao u kafani jedući pljeskavicu

CEO TIM ZVEZDE GA TRAŽIO PO KAFANAMA U KRUŠEVCU, STAVIO RONALDA

EPA

 

Međutim, u Zvezdi su brzlo shvatili da je dolazak Bronovickog bio veliki promašaj. Tada su shvatili da Poljak ima velikih problema sa alkoholom. Emotivni slom doživeo je na gostovanju u Kruševcu kada mu je trener Aleksandar Janković rekao da neće početi meč protiv Napretka. Bronovicki je tada napustio hotel i otišao u obližnju birtiju. Čitava ekipa crveno-belih ga je pronašla za stolom sa pivom u jednoj i pljeskavicom u drugoj ruci.

- Pustite me, hoću da jedem pljeskavicu - kroz suze je pričao Bronovicki.

Posle fudbalske karijere postao skaut

CEO TIM ZVEZDE GA TRAŽIO PO KAFANAMA U KRUŠEVCU, STAVIO RONALDA

EPA

 

Bilo je jasno da njegova karijera neće doživeti vrhunac. Napustio je Beograd posle samo 12 meseci i vratio se u Poljsku. Igrao je za Gornjik i Ruh, da bi karijeru završio u drugoligašu Motoru iz Lubina 2014. godine.

Trenutno je zaposlen kao skaut u ekipi Gornika iz Lehne, ali nema sumnje da i dan danas s vremena na vreme, drme po jednu rakiju ili pivo.

Pričao da mu je Zvezda upropastila karijeru, plaćali mu na rate 840.000 evra

Rastanak sa Zvezdom bio je prilično bolan, a 2014. godine Bronovicki je u intervjuu za Alo istakao da mu klub duguje 840.000 evra kao i da je doživeo tešku povredu u Beogradu.

- Zvao me je pre nekoliko dana kapiten Nikola Mijailović i zamolio me da pristanem da mi se plati u dve rate. Složio sam se nekako i rekao mu da nije problem da sačekam još tri meseca, ali da je problem to što iz Zvezde ne uplaćuju pare već šest godina! Zato sam skeptičan i mislim da će ponovo pokušati da me prevare. Niko me sa „Marakane“ od čelnika kluba nije zvao od kada sam otišao iz Beograda (2008. godine), a čujem sada da pričaju svašta okolo, da sam pijanac, prevarant i druge neistine - rekao je Bronovicki u intervjuu za naš list 2014. godine.

Iako su mnogi smatrali da Poljak želi da se ovajdi od Zvezdine propasti, on ističe da ga to ne zanima.

- Ne, prijatelju, ja samo tražim ono što mi pripada, a što su mi njeni šefovi potpisom zagarantovali. Ništa više. To sam zaradio kao profesionalni fudbaler, iako sam zbog Zvezde i svoje zdravlje ugrozio, a karijeru i život upropastio", dodao je Bronovicki, a potom otkrio o čemu se zapravo radi:

- Dok sam igrao na "Marakani" stradali su mi ligamenti kolena, pa nisam nigde mogao da nastupam kasnije. Pokušao sam, potom, u Gornjiku i Ruhu, ali nisam mogao da vežem celu polusezonu jer je povreda bila teška. Prevarili su me i u Zvezdi, rehabilitacija posle povrede je bila loša, lekari nestručni, pa me nisu dobro ni izlečili.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading