VOLI ĐOKOVIĆA, DAO GOL ZVEZDI, PA ODMAH STIGAO NA "MARAKANU" Gde je nestao fudbaler koji je crveno-belima doneo 1.500.000 evra? (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Navijači Crvene zvezde se dobro sećaju sezone 2013/14 kada su crveno-beli odigrali jednu od najčudnijih sezona u ovom veku. Dolazak slovenačkog stručnjaka Slaviše Stojanovića nisu svi prihvatili kao odličan potez, ali je klub iz Ljutice Bogdana upravo te takmičarske godine uspeo da vrati titulu u svoje vitrine posle šest godina dominacije Partizana.

Navijači crveno-belih se 2014. sećaju po pomenutoj tituli, ali i suspenziji od strane UEFA zbog dugovanja. Tada je Zvezda ostala bez šanse da igra kvalifikacije za neko evropsko takmičenje i upravo je tada krenuo preporod najtrofejnijeg srpskog kluba.

Gol u Ivanjici, pa dolazak na "Marakanu" 

VOLI ĐOKOVIĆA, DAO GOL ZVEZDI, PA ODMAH STIGAO NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Miloš Ninković, Dragan Mrđa, Nejc Pečnik... samo su neki od igrača koji su te sezone nosili crveno-beli dres. Međutim, jedan fudbaler stigao je na Marakanu prilično bombastično i iznenada, a na kraju potpuno nestao. Mnogi su se iznenadili kada je Zvezda na početku sezone izgubila od Javora sa 4:2, a onda je usledilo novo iznenađenje za sve "zvezdaše". Strelac pogotka u Ivanjici, Ifeani Onjilo (31) odmah nakon tog meča prešao je u redove crveno-belih za nešto manje od 200.000 evra.

Očekivalo se da bi visoki centarfor iz Nigerije mogao da iznenadi, ali je ta euforija brzo prošla. Odigrao je svega 7 utakmice bez učinka, a "delije" su brzo i zaboravile na njega s obzirom da su Dragan Mrđa i Albiola Dauda te sezone rešetali mreže protivnika, pa im Onjilo nije nedostajao.

Zablistao na Kipru, pa doneo Zvezdi 1.500.000 evra

VOLI ĐOKOVIĆA, DAO GOL ZVEZDI, PA ODMAH STIGAO NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Ispostavilo se da je Nigerijac doneo crveno-belima ozbiljnu zaradu. Sa Marakane su ga poslali na pozajmicu u kiparski Ernis gde je na 27 utakmica postigao čak 15 golova i privukao pažnju brojnih klubova. Zvezda ga nije zadržala u svojim redovima već je iskoristila situaciju i prodala Onjila u Saudijsku Arabiju za čak 1.500.000 evra. Može se reći da su crveno-beli odlično profitirali.

To je bukvalno bio i najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri visokog centarfora koji je posle sezone na Kipru potpuno nestao sa fudbalske mape. Arapi su ga tri puta slali na pozajmice. Prvo u Aris iz Limasola, pa u grčku Kejkiru, a onda i u portugalski Kova Pijadade. Međutim, za sve vreme provedeno na terenu Onjilo je postigao svega dva gola. Tada je bilo jasno da je njegova karijera u ozbiljnom padu.

Obožava Đokovića

VOLI ĐOKOVIĆA, DAO GOL ZVEZDI, PA ODMAH STIGAO NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Poslednji klub mu je bio bangladeški tim sa prilično zanimljivim imenom - Bangladeš policajci. Da, dobro ste pročitali, baš tako se zovu. Bivši napadač Zvezde 1. februara 2020. godine napustio je taj tim i od tada je bez angažmana, dakle više od tri godine.

Srbiju je ostavio u lepom sećanju, a pored fudbala obožava tenis i košarku. Idol mu je i naš Novak Đoković, između ostalih.

- Obožavam košarku i tenis. Moji heroji su Novak Đoković, Rafael Nadal i Lebron Džejms - rekao je jednom prilikom za nigerijske medije Onjilo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading