ZA PRIMER SVIM SRPSKIM KLUBOVIMA Zavirite u Akademiju TSC-a i pogledajte sjajne uslove koje imaju mladi fudbaleri u Bačkoj Topoli (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

 

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole po prvi put u istoriji nalazi se blizu izlaska u Evropu. Trenutno trećeplasirani tim Superlige vodiće bitku sa Partizanom i Čukaričkim za drugo mesto na tabeli i možda premijernim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ekipa Žarka Lazetića igra odličnu sezonu, ostvaruje sjajne rezultate, a za to je pre svega zaslužan predsednik Janoš Žemberi koji je postavio sistem, a već sada se može zaključiti da on daje rezultate. Veliki zaokret doživeo je TSC u 21. veku, dobio novi stadion, postao standaran član najjačeg ranga u Srbiji... 

Pored svega toga napravili su i Akademiju koja bi trebalo da u Bačkoj Topoli iznedri nove junake, igrače kao što su Nikola Žigić i Dušan Tadić, oni koji su već nosili dres ekipe iz Bačke. Nije bilo lako, naravno, ali je 2018. otvoren kompleks koji gotovo da nema nijedan klub u našoj zemlji.

Priznao je Žemberi da ovako nešto nije jeftino i da košta 2.000.000 evra godišnje, ali u dugoročnom planu svakako da će dati rezultate. Petar Ratkov je najbolji primer toga, igrač za koga su pristizale ponude veće od pomenute cifre, ali su one odbijene.

Ekipa "Alo!" bila je gost Akademije u Bačkoj Topoli i lično se uverila u nestvarno dobre uslove za rad, a red je i naše čitaoce da sprovedemo kroz čitav kompleks. 

ZA PRIMER SVIM SRPSKIM KLUBOVIMA Zavirite u Akademiju TSC-a i pogledajte sjajne uslove koje imaju mladi fudbaleri u Bačkoj Topoli (FOTO)

Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

 

Od menze gde imaju tri obroka i hranu koju im spremaju kuvarice zaposlene na Akademiji, četiri terena za trening (jedan sa veštačkom, jedan sa prirodnom travom, jedan miks ove dve poglede i jedan zatvoreni teren), soba za spavanje, prostorija za masažu, saunu, svlačionice po uzrastima... pa do soba za odmor, igranje video igrica ili stonog tenisa...

TSC na svojoj akademiji trenira decu od osam godina i starije, mnogi mališani su iz inostranstva, što znači da se dobar glas daleko čuje. Nema sumnje da je ovo pravi primer kako treba raditi i nema sumnje da će Srbija moći u budućnosti da računa na talente koji su prve korake ostvarili upravo u Bačkoj Topoli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading