KRATAK JE PUT OD NAJVEĆEG POJAČANJA DO NAJVEĆEG RAZOČARANJA Doveli ga kao Ronaldovog naslesdnika, a postao najskuplja rezerva na svetu
EPA/ JUANJO MARTIN

Fudbaleri Real Madrida pretrpeli su poraz od Barselone u prvom meču polufinala Kupa kralja (1:0), a Eden Azar je i ovoga puta bio na klupi.

Belgijanac je u Real došao 2019. godine s ogrnom očekivanjima i rekordnu cenu. Bio je jedan od najboljih fudbalera sveta, kada ga je Čelsi prodao za 115 miliona evra. Tako je Azar postao najskuplji igrač u istoriji Reala, skuplji od Kristijana Ronalda i Gereta Bejla.

Real ga je doveo kao Ronaldovog naslednika i trebalo je da bude vođa nove ekipe. Ali, Azar nije ni senka onog igrača kakav je nekada bio. Od leta 2019. do kasne zime 2022. za Real je odigrao samo 73 utakmice.

Povrede, nespremnost, pa čak i višak kilograma obeležili su Edenov boravak u "kraljevskom klubu". Karlo Anćeloti na njega ne može da računa, čak ni kada se Realovi fudbaleri užasno troše u čak pet takmičenja, kao ove sezone pa svi dobivaju minutažu. Svi, osim Azara.

KRATAK JE PUT OD NAJVEĆEG POJAČANJA DO NAJVEĆEG RAZOČARANJA Doveli ga kao Ronaldovog naslesdnika, a postao najskuplja rezerva na svetu

EPA-EFE/Neil Hall

 

 

Ove sezone nastupio je tek sedam puta, od toga samo dva puta u prvom sastavu. Najindikativnija za to kako i koliko Azar igra u Realu je njegova statistika u El Klasiku. Tačnije, ona je nepostojeća. Neverojatno, ali istinito, igrač rekordno plaćen upravo da igra i odlučuje najveće utakmice, gotovo četiri godine od dolaska u Real nije zabeležio nijedan minut na utakmicama protiv Barselone.

Ona sinoćnja, prva polufinalna u Kupu kralja, koju je Real na svom terenu izgubio 0:1, bila je deseti El Klasiko otkako je Azar u Realu. Proveo ga je, kao i prethodnih devet, na klupi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading