PARTIZAN JE KRIV ZA SVE Hrvati podigli buru zbog koeficijenta Srbije
Foto: Alo/Alo, Marko Metlaš

Fudbaleri Partizana neprijatno su iznenadili pošto nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige konferencije. Bolji od crno-belih u dvomeču bio je moldavski Šerif.

O svemu tome se oglasio i hrvatski "Index" sa tekstom pod naslovom "Srbija gubi sigurno mesto u Ligi šampiona. Krivac je Partizan''.

U tekstu se dalje navodi:

- Bajkoviti rasplet za Srbiju u evrokupovima, pre svega u Ligi šampiona, činio se izvesnim. Samo je Partizan trebao proći moldavski Šerif u baražu za nokaut fazu Konferencijske lige. I jednu i po utakmicu je imao istorijski rezultat za sebe i srpski fudbal - dva mesta u Ligi šampiona, od čega ono za prvaka Srbije zagarantovano u grupnoj fazi, bez muke kvalifikacija - piše ''Index''

- Ispadanjem Partizana naime Srbiji sledi pad s mnogi će reći ionako previsokog, 11. mesta na UEFA-inoj tablici nacionalnih koeficijenata. Partizana je eliminisao klub specijalizovan za klubove s područja bivše Jugoslavije, koji je u poslednjih godinu i po iz Evrope izbacio Dinamo, Crvenu zvezdu, Zrinjski i Maribor, a Srbiji je to došlo u najgorem trenutku, tako da ostaje bez sigurnog mesta u LŠ - dodaje ''Index''.

Ipak, Partizan je ovog leta uzeo najviše bodova za našu državu u nacionalnim takmičenjima, pored toga što je dogurao do nokaut faze Lige konferencije.

Crno-beli su u sezoni 2022/23 osvojili 3.000 bodova, Crvena zvezda 1.625, Čukarički 0.500, a Radnički Niš 0.250.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading