VOLJENI KUME MOJ... Ovako je Zdravko Mamić oprostio od Blažević
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Voljeni moj Kume, danas kada se naši ovozemaljski putevi razdvajaju moram ti reći da si mi bio uzor i najbolji učitelj. Nikakav Oksford, nikakav Harvard, uz tebe i naše zajedničke sportske uspehe, te provedeno silno zajedničko vreme proživeo sam i sudelovao u najlepšim trenucima našeg života - počeo je Mamić oproštajnu poruku.

Nastavio je u istom ritmu.

- Nazvati te trenerom svih trenera, a ne reći sve drugo o tebi, bilo bi nepoštovanje i uvreda za sve ono što si ti bio i po čemu ćemo te pamtiti. Ti si najznačajnija osoba u vekovnoj istoroji Dinama. Bio si najinteligentnija i najšarmantnija osoba koju sam sreo i za koju sam čuo. Tvoja sposobnost da svakog čoveka planete kog bi sreo, bez obzira na nacionalnost ili boju kože, učiniš sretnim i važnim je neponovljiva. Beli šal, „kako si sine“ za svakog stranca na cesti i osmeh koji greje srce biće tvoj "trejdmark."

OTVORENO Mamić progovorio o Zvezdi i Dragoviću, pa onda otkrio koje je sve SRPSKE igrače hteo u Dinamu iz Zagreba

Teško je Zdravku Mamiću.

- Tvoja stisnuta šaka i zamah njom, na poziciji izlaska iz maksimirskog tunela prema Dinamovoj, tvojoj klupi, zauvek će biti poziv u sportsku borbu koji je u trans bacao milijune ljudi. Obećavam da ću se svojim životom i delima pobrinuti da se tvoje ime i djlo nikad ne zaboravi. Nikad Hrvatska, a ponajviše tvoji Dinamovci nisu toliko bili sretni, ponosni i u zajedništvu kao u onom koje si ti predvodio 1982. godine. Hvala ti za sve što si me naučio, što si mi priuštio, hvala ti na tvome Dinamu i želim ti da ti kažem da ćeš uvek ostati dominantna osoba u knjizi mog života. Volim te, zauvek tvoj, kum Zdravko - stoji u poruci.

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je od posledica raka pankreasa samo dva dana pre njegovog rođendana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading