DAN KADA SU BEZBIJEVE BEBE OTIŠLE U LEGENDU U Beogradu obeleženo 65 godina od Minhenske tragedije
Foto: Promo/FK Crvena zvezda

U beogradskom hotelu "Metropol" u organizaciji Mančester junajteda i navijača ovog kluba obeleženo je sećanje na Minhensku tragediju. Na minhenskom aerodromu šestog februara 1958. godine srušio se avion sa fudbalerima Mančester junajteda, dan nakon utakmice sa Crvenom zvezdom.

Ispred Crvene zvezde događaju su prisustvovali počasni predsednik Dragan Džajić, predsednik Svetozar Mijailović i nekadašnji fudbaler crveno-belih Dušan Maravić.

Pored delegacija oba kluba svečanosti su prisustvovali predstavnik ambasade Velike Britanije, kao i predstavnik hotela u kome su boravili fudbaleri Mančester junajteda.

- Kada ni posle 65 godina ne bledi sećanje - znači da pamtimo sa pijetetom, da poštujemo, da generacije pred nama učimo kako veličina i tradicija, žrtve i heroji uvek moraju da imaju svoje mesto u našim srcima i našim razmišljanjima o budućnosti. Mančester junajted i Crvenu zvezdu vežu brojni sportski aspekti, nažalost i tragedija koju je jedan veliki tim imao na povratku iz Beograda. Velike utakmice, golovi, nadigravanja, radost pobeda i tuga poraza - rekao je Džajić, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

On je podsetio da je kapiten Mančester junajteda bio bivši fudbaler Crvene zvezde Nemanja Vidić.

- Naučeni smo da fudbalske i sportske prijatelje poštujemo i ljubomorno čuvamo. Nesreće nas povređuju i ostavljaju ožiljke, ali nas itekako zbližavaju. One nas uče da poštujemo dragocenost života i sve ono što ga čini. Danas se prisećamo onih koji su nastradali i zahvaljujemo što su učvrstili veze velike fudbalske zajednice. Crvena zvezda pamti 1958. godinu i 'cveće Mančestera'. U Beogradu, u Crvenoj zvezdi, uvek možete da računate na iskrene fudbalske prijatelje Mančester junajteda - zaključio je Džajić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading