KEJN PRESTIGAO LEGENDU "PEVACA" Totenhem pobedio Siti za ulazak u istoriju
Foto: AP/Zac Goodwin/PA via AP

Jedini gol na meču je postigao Hari Kejn u 15. minutu, a napadač tima iz Londona će ga se dugo sećati.

Bio je to njegov 267. pogodak u dresu Totenhema, čime je postao najbolji strelac u istoriji kluba prestigavši Džimija Grivsa. 

Ujedno, bio je to njegov 200. na 304. utakmici u elitnom rangu engleskog takmičenja i tako je postao tek treći igrač kojem je to uspelo posle Alena Širera i Vejna Runija. Trebalo mu je manje mečeva nego dvojici legendarnih fudbalera.

Za to može da zahvali Hejbjergu koji se fenomenalno prikrao iza leđa igračima Sitija i proigrao svog kapitena koji iz neposredne blizine nije imao težak zadatak. 

DAN KOJI ĆE PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA Zvezda ugostila malog heroja sa Kosova i Metohije (VIDEO)

Siti je dominirao posedom tokom čitavog meča, a naročito u prvih 45 minuta. Ništa se iz toga nije izrodilo sve do pred kraj kada Rijad Marez pogađa prečku nakon odbijene lopte.

U nastavku je Hulijan Alvares u par navrata bio u povoljnim pozicijama za šut, ali ni on nije uspeo, kao ni Kejn u 70. minutu da postigne svoj drugi gol nakon sjajnog refleksa i odbrane Edersona.

Do kraja je na snazi ostao rezultat iz 15. minuta, te je tako Totenhem učinio veliku uslugu gradskom rivalu u trci za šampiona. Uprkos činjenici da su poslednje minute proveli sa igračem manje nakon drugog žutog kartona Kristijana Romera.

"Tobdžije" uprkos neočekivanom porazu protiv Evertona zadržavaju pet poena prednosti (uz meč manje) u odnosu na "građane".

Totenhem je peti sa 39 bodova, a u narednom kolu ih očekuje susret sa Lesterom.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading