ŽELEO JE SMRT MIHINOJ PORODICI? Oglasio se poznati Hrvat: Imao je zavet ćutanja sa Sinišom
EPA/SERENA CAMPANINI

Štimac se u podkastu Inkubator dotakao smrti Siniše Mihajlovića. Njihov sukob datira još iz ratnih godina kada je Hrvat navodno poželeo smrt porodici Siniše Mihajlovića, a ovaj je ušao u fizički sukob sa njim.

- Pre svega mi je žao. Tako mlad čovek, uspešan sportista, mogao je još puno dati fudbalskoj porodici. Na stranu nacionalnost i sve zajedno, svi imamo mana i grešaka koje smo pravili, sve to treba da ostavimo iza sebe i oprostimo onima koji su ti želeli zlo, odnosno treba da budemo u stanju da se i tebi oprosti. Ja sam jednom rekao da sam mu oprostio to kako se ponašao i šta je sve uradio, ali kod nekih stvari, kad podvučeš crtu, ne možeš za nekoga reći da ti je prijatelj, simpatičan... Možeš oprostiti, ne prezirati ga, ali ta crta ne dozvoljava da se tu gradi prijateljstvo. Ne bi ni bilo legitimno u toj situaciji. Žao mi je, supruga je ostala bez muža, deca bez oca - istakao je Štimac.

SPREMA SE SPEKTAKL Kako će Zvezdini prvotimci obeležiti uspomenu na Mihu?

Nastavio je u istom ritmu.

- Dogovorili smo se na zavet ćutanja i toga smo se držali. Ja nisam dao nijedan komentar o Srbiji, samo sam analizirao igru Hrvatske, tako da mislim da je to bilo savršeno odrađeno jer smo imali zajednički interes. Znamo da ono što se kaže može da izazove haos na tribinama.

Ipak, naglasio je da se nisu slagali oko svih tema.

- Siniša je ostao na svojim tvrdnjama. Prijatelj koga spominje u knjizi je jedan od mojih najboljih prijatelja - Pipe. Ali, kada gledaš, da reči možeš da pretvoriš iz ovog u ono... Nije se dogodilo kao u knjizi. Stipe je imao samo jednu mogućnost da spasi njegove roditelje, a to je da oni napuste kuću i odu jer nije bilo zdravog razuma. Kad neko napiše da mu je prijatelj srušio kuću, a on je njemu sačuvao roditelje, na jedini način koji mu je bio dozvoljen... Hvala Bogu da je Pipe bio priseban da njegovi roditelji ostanu živi, drugi su ostali bez njih. Priča se razvukla u drugom smeru. Stipe je dolazio i govorio im da su tenzije prevelike i da ne može da ih sačuva... - rekao je Štimac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading