REKORDAN TRANSFER RADNIČKOG Nišlije prodale svog najboljeg strelca Belgijancima
Foto: ALO/Marko Metlaš

Visina obeštećenja je, kako nam je rečeno, 750.000 evra, što je rekordna prodaja u istoriji kluba sa Čaira, s tim što neće sav taj novac pripasti Nišlijama, budući da na 30 odsto transfera pravo ima njegov prethodni klub Partizan, ali Radnički će prihodovati na ime raznih bonusa koji se tiču broja odigranih utakmica i golova, a ugovoreno je da mu pripadne i 10 odsto od naredne prodaje mladog napadača i novopečenog reprezentativca Srbije. 

-Obećano – učinjeno. Rekao sam vam pre nekoliko dana da ćemo ostvariti rekordni transfer, da ćemo paziti da to bude sredina gde će Štulić nastaviti igrački da se razvija, to se i dogodilo. Radnički je jedini klub u Srbiji koji bez odlaganja i transparentno objavljuje finansijske detalje svojih transfera. Tako je bilo, tako je, evo, i sada. Voleo bih da to postane manir i ostalih aktera u srpskom fudbalu. Verujem da na ovaj način pokazujemo da je Radnički pravi klub za talentovane igrače i njihovu afirmaciju, a ne sumnjam da ćemo od Štulića tek zaraditi, jer poznato je da je neki prosek obeštećenja prilikom transfera igrača iz belgijske lige iznad 10.000.000 evra”rekao je Ivica Tončev.

U MIHINU ČAST Sve je spremno za subotu: Crvena zvezda poziva navijače da ispune tribine, pogledajte deo koreografije (VIDEO)

Nikola Štulić je, podsetimo, na Čairu proveo godinu dana nakon dolaska iz Partizana. Proletos nije bio standardan, ali je u jesenjoj polusezoni eksplodirao i završio ju je sa 12 golova na tri fronta, a 10 u Mozzart Bet Superligi, gde su od njega, za po gol, bili uspešniji samo Rikardo Gomeš i Milan Bojović.

Nekoliko dana nakon debija za reprezentaciju Srbije, sada stiže u klub koji je 13. na tabeli belgijskog šampionata, kao zamena za prvog napadača Nadira Benbualija, koji je pokidao ligamente kolena.

A Radničkom ostaje da mu pronađe zamenu, koliko u špicu napada, toliko i igrača koji će kao bonus u postavi praviti razliku makar približno kao što je to jesenas činio Nikola Štulić.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading