PRED AMERIKU Stojković: Želimo da pokažemo dobar fudbal, ostavimo što bolji utisak i pobedimo
Alo/Marko Metlaš

Utakmica će biti odigrana 26. januara od četiri časa po srednjeevropskom vremenu.

"S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, verovatno ćemo igrati sa četvoricom u poslednjoj liniji. To suštinski neće promeniti naše opredeljenje, jer želim kao i uvek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahteve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke", rekao je Stojković, prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije su se brzo adaptirali na vremensku razliku, a najavili su da su spremni za meč u Los Anđelesu.

"Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, delovali su sveže i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak", kazao je selektor.

"Orlovi" odleteli za Los Anđeles

"Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i u onome najjačem timu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", naveo je Stojković.

Za utakmicu između Srbije i SAD vlada veliko interesovanje.

"Dobrivoje Tanasijević je već stigao u naš hotel, on je ovde praktično u ulozi domaćina i jedva čeka utakmicu u četvrtak. Čuo sam se i sa Vlade Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mesto na stadionu Los Anđelesa, a dolazak je najavio i Marko Jarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom", izjavio je Stojković.

Stojković je 1984. godine na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu kao igrač sa selekcijom Jugoslavije osvojio bronzanu medalju.

"Predivan događaj i predivna uspomena. Pobedili smo Italiju u meču za treće mesto i osvojili olimpijsko odličje. Ceo taj turnir bio je svojevrsni spektakl, uživao sam družeći se sa atletskim i bokserskim šampionima, sa najvećim zvezdama svetskog sporta u to vreme. Olimpijske igre imaju taj specifičan duh, naročito kada dogurati do završnice takmičenja i uđete u borbu za medalje. Jako sam srećan i ponosan što sam bio te slavne generacije jugoslovenskog fudbala i dešavanja iz Los Anđelesa su mi zauvek ostala urezana u pamćenje", zaključio je Stojković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nes

24.01.2023 13:27

Vi ste pokazali šta znate ili bolje šta neznate u Kataru.