NA POMOLU FUDBALSKI ZEMLJOTRES UEFA izbacuje Juventus iz svih evropskih takmičenja?
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Italijanski sportski sud kaznio je pre dva dana Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača od 2019. do 2021. godine. 

U novembru prošle godine ostavke su zbog finansijskih prevara podneli tadašnji predsednik kluba Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved i još nekoliko njihovih najbližih saradnika. Italijanski sportski sud je suspendovao nekoliko bivših čelnika Juventusa.

"Gazeta delo Sport" podseća da su nekadašnji čelnici Juventusa koristili transfere fudbalera da bi veštački povećali bilans u poslovanju kluba. 

EPA

 

 

Italijanski list navodi da UEFA prati razvoj situacije i ističe da bi "evropska kuća fudbala" mogla da izbaci torinski klub iz evropskih takmičenja.

- Kazna bi stupila na snagu u prvoj sezoni u kojoj Juventus izbori plasman u jedno od tri evropska takmičenja. To znači, da ukoliko na kraju ove sezone "stara dama" ne izbori na tabeli plasman u Evropu, kazna će automatski biti prebačena na narednu sezonu - ističe italijanski listi.

Juventus se trenutno nalazi na 10. mestu na tabeli sa 22 boda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading