NIJE MOGAO DA ODBIJE POZIV "VATRENIH" Novak u dresu reprezentacije Hrvatske
EPA

Rođeni Beograđanin Novak Tepšić igra za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske.

Ovaj 20-godišnjak je potencijalno još jedan budući član vrlo uspešne "A" selekcije Hrvatske koja niže uspehe na najvećim takmičenjima i njegova priča je drugačija od ostalih priča hrvatskih reprezentativaca, i jedinstvena, samo zbog činjenice da je rođeni Beograđanin.

Dve godine nakon rođenja, kaže, preselio u Topusko, kod Siska, da bi preko Zagreba stigao u Podravinu.

- Rođen sam u Beogradu, ali smo se doselili nazad u Topusko, odakle su mi roditelji. Onde sam proveo čitavo detinjstvo, završio i osnovnu školu, a u Zagreb sam išao u srednju. Kako sam je završio, ostao još sam dve godine igrati u Rudešu i nakon toga došao u Koprivnicu - priča za hrvatske medije mladi reprezentativac.

Tepšić je veći deo svoje karijere proveo u Rudešu, tamo je stasao, a Slaven Belupo ga je uzeo pre tačno godinu dana. Od tada je krenuo njegov uspon u karijeri ojije brzo prepoznat i na nacionalnom nivou, od Hrvatskog fudbalskog saveza.

 

 

Dobio je poziv u reprezentaciju do 20 godina.

- To je nagrada za sva odricanja, sav rad, san svakog igrača. Veliki je užitak i čast igrati, privilegija. Jedan poseban osećaj. U petom je mesecu završila sezona. Poziv je stigao u klub, rekli su mi da bih se trebao odazvati na pripreme u Goricu i debitovao sam protiv Češke. Drugi poziv je bio sad pre par meseci, kada smo se u Čakovcu susreli protiv Albanije i Saudijske Arabije - ističe.

Na pitanje da li je ikad dobio poziv reprezentacije Srbije, novak kratko kaže:

- Ne, nisam dobio poziv - kratko je odgovorio pa dodao kako mu je debi za reprezentaciju bio jedan od najlepših trenutaka karijere.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading