NEVIĐENI SKANDAL U SVETU FUDBALA Poznati igrač lažirao godine, ima dve majke, dva oca i dva datuma rođenja
Foto: EPA/EPA-EFE/FILIP SINGER

Mladi napadač Borusije Dortmund Jusufa Mukoko napravio je pravu pometnju u Evropi čudesnim igrama u dresu omladinskog tima Borusije.

"Čudo od deteta" nazivali su ga mnogi, međutim sada se pojavila informacija da je ovaj fudbaler zapravo stariji nego što jeste. 

U Nemačkoj se pojavio rodni list koji navodno dokazuje da je ovaj momak 2000. godište i da ima 22 godine, a ne 18 koliko se do sad mislilo. Kako navode britanski i nemački mediji ovo je jedan od najvećih skandala oko godišta u istoriji, a pravo ime ovog fudbalera je "Yousuffa Mohamadou". Njukasl i Čelsi su zainteresovani za napadača, ali se smatra da su ekipe iz Premijer lige spremne da se povuku iz pregovora nakon najnovijih informacija. 

Mladić je rođen u kamerunskom gradu Jaundeu i u Nemačku se preselio 2014. godine kada je usvojen. Usvojitelj je sada navodno poslao originalni rodni list koji dokazuje da Mukoko ima 22, a ne 18 godina. On je zatim sprečio objavljivanje ovih informacija.

SRPKINJA SPREMNA DA POKORI OSTRVO Dejana Stefanović stigla u Premijer ligu, pa za "Alo!" govorila o Crvenoj zvezdi, reprezentaciji i dve posebne želje u 2023. godini (FOTO)

Poznati agent i novinar Paulo Tešeira se uključio u ovu istragu i on tvrdi da je ovo najekstrenmniji slučaj sa kojim je imao priliku da se susretne: "Imao sam veliki broj predmeta sa lažiranjem dokumenata, ali javno tvrdim da je ovo najveća prevara u istoriji fudbala. Imam dokument i mogu reći da neko mora završiti u zatvoru zbog ovog. Dečko ima dve majke, dva oca, dva imena i dva datuma rođenja", rekao je on.

Fudbalski savez Nemačke odbacivao je ranije navode da je godište ovog igrača lažirano, međutim trenutno je slučaj prebačen na sud i istražuje se. Ovo nije prvi ovakav događaj dokumenti fudbalera iz Afrike nisu tačni, ali je jedan od najvećih skandala o lažiranju koji trese fudbalsku scenu. Moukoko je postao najmlađi profesionalni fudbaler u Nemačkoj sa 16 godina. Za Borusiju je Mukoko postigao 11 golova u 59 nastupa, a debitovao je i za reprezentaciju "pancera". Videćemo šta će se događati u budućnosti sa ovim fudbalerom. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading