DONETA ODLUKA Fudbaler Mančester sitija oslobođen optužbi za šest silovanja i jedan se*sualni napad
EPA/ Shaun Botterill

 

Porotnici, međutim, posle 14 dana većanja nisu mogli da donesu dluku o jednoj tački optužnice za silovanje i jednoj za pokušaj silovanja, te je Tužilaštvo odmah tražilo novo suđenje o tim tačkanja i ono je zakazano za 26. jun.


Drugi optuženi Luis Saha Maturi (koji nije u srodstvu sa bivšim fudbalerom Luisom Sahom) proglašen je nevinim po tri tačke optužnice za silovanje, ali porotnici nisu uspeli da donesu odluke o još tri tačke za silovanje i tri tačke za seksualni napad.

Mendi je pokrio lice obema rukama dok je predstavnik porote ponavljao "nije kriv" o šest tačaka koje se odnose na četiri mlade žene ili tinejdžerke.

Po saopštavanju odluke, sudija je raspustio porotu i time završio suđenje.
DONETA ODLUKA Fudbaler Mančester sitija oslobođen optužbi za šest silovanja i jedan se*sualni napad

EPA-EFE/PETER POWELL

 


Mendiju (28), francuskom defanzivcu, kojeg je Mančester siti suspendovao na više od godinu dana, sudilo se od početka avgusta. Bio je optužen za sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad.

Ta krivična dela su se dogodila između oktobra 2018. i avgusta 2021. u njegovom domu u Češiru, na severozapadu Engleske.

Tužilaštvo je Mendija predstavilo kao "grabljivca" koji je s Maturijem zlostavljao "ranjive, prestravljene i izolovane" žrtve.

Mendi, koji je sa Francuskom osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 2018. godine, negirao je te optužbe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading