BRUTALNE UVREDE IZ BARSE UPUĆENE MESIJU Argentinac nazivan pogrdnim imenima, pacovom iz kanalizacije i hormonskim patuljkom
Tanjug/Ap

Katalonski list "Periodiko" objavio je u četvrtak sadržaje "WhatsApp" pruka koje su kružile u grupama članova uprave Barselone, a u kojima je žestoko vređan Lionel Mesi. 

Pored Đozepa Marije Bartomeua, prethodnog predsednika Barselone, u grupi su bili i njegovi saradnici Oskar Grau, Đordi Moć, Oriol Tomas, David Belver, Pančo Šroder, Havijer Sobrino i Gomez Ponti. Upravo je ovaj poslednji u porukama iz 31. januara 2021. godine žestoko vređao Mesija. 

TRAGEDIJA JUNAKA NACIJE Čuveni fudbaler pronađen mrtav

- Barto, zaista, ne možeš da budeš toliko dobar prema ovom pacovu iz kanalizacije. Klub mu je dao sve, a on sprovodi diktaturu, pita se oko pojačanja, transfera, novih ugovora, sponzorskih ugovora samo za njega... Ja to ne bih mogao - pisao je Ponti.

Pomenuti saradnjik Bartomeua je tvrdio da je Argentinac hteo od kluba da ponude nove ugovore Luisu Suarezu i Đordiju Albi, kao i procente oko produžetka saradnje kluba i Ansua Fatija čiji menadžer je tada bio Mesijev brat Rodrigo. 

BRUTALNE UVREDE IZ BARSE UPUĆENE MESIJU Argentinac nazivan pogrdnim imenima, pacovom iz kanalizacije i hormonskim patuljkom

AP Photo/Natacha Pisarenko

 

Monti zato traži da se Mesiju i taj novac oduzme od njegove plate, spominje neke Argentinčeve prijatelje koji navodno rasturaju drogu (?!) i u talasima sipa nove uvrede.

-Najgore su te ucene, nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kome duguje život... Ali kada stvari krenu po zlu (pandemija korona virusa, prim.aut) tebi stiže kultna WhatsApp poruka: Presidente, drugima spusti platu, ali Luisovu (Suarezovu) i moju ne diraj.

Bartomeu se brani tvrdnjom da Barsa ne bi imala problem sa isplatom Mesijeva da korona virus nije sve poremetio. Do pandemije, taj novac je predstavljao 15 odsto klupskog budžeta što je Mesi, priznaje i Bartomeu, opravdavao, što igrama što onime što donosi klubu van terena,

Ali odnos sa ekipom definitivno je pukao tokom pandemije, posebno posle onog epskog poraza od Bajerna (2:8) ekipa je opet na udaru. Monti tada naziva Đerara Pikea “velikim k...im sinom“ zbog

toga što je ovaj javno rekao da su Barsi neophodne promene na svim nivoima. Ponti tada igrače Barselone opisuje kao “razmažene i bezosećajne milionere“, jer su odbijali da pristanu da smanje plate i tako pomognu klubu da preživi posledice pandemije.

Treba doduše reći da je Pike, kada se konačno i penzionisao, Barseloni oprostio dug od 20.000.000 evra. A nije baš ni da u upravi sedi sve sam“radni narod“. I tamo su milioneri, isto bezosećajni... Teško da je ovde blo skroz nevinih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading