ISPOVEST ZVEZDINOG BISERA Kako su skauti Arsenala jurili mladog fudbalera po šumi
FK Crvena zvezda

- U mom godištu sam bio najboji igrač, skauti su nas stalno pratili. To mogu da kažem bez imalo skromnosti. Imali smo turneje po Americi gde su bili predstavnici velikih evropskih klubova. Prepoznali su me kao talentovanog igrača. Bio sam na četiri probe. U Arsenalu, Sportingu, Lirsu i Peruđi. Bio sam tamo vrlo uspešan, ali problem je predstavljala činjenica da nisam imao evropske papire - rekao je Stefan Mitrović za Mozzart sport.

Otkrio je više nego zanimljive detalje.

- Bili smo u Njujorku. Sećam se kako smo otac Ivan i ja išli ka kolima posle jedne utakmice i skaut Arsenala se bukvalno pojavio iz neke šume i jurio ka meni i tati. Tu smo popričali, predstavio se i pokazao punomoćje. Brzo sam otišao na probu. Odmah sam video kolika je to razlika. Do tada nikada nisam video bolje igrače. Svi su bili taktički i tehnički sjajni! Posle Arsenala sam bio u Lisabonu deset dana. Odlično sam se pokazao u Sportingu. Voleo sam da tamo ostanem, ali nisam imao sreće zbog papira. Tamo sam video drugačiji sistem rada, drugačije uslove. Momci od 13 i 14 godine rade u teretani i dižu tegove. Zato su oni spremni i jaki.

ZVEZDIN BISER Eraković se našao na važnom spisku UEFA, da li će posle ovoga cena biti još veća?

Njegova fudbalska priča je sve samo ne obična.

- Moja fudbalska priča je malo neobična. Otac Ivan je otišao u Kanadu kada je imao 14 godina, baba i deda su mi tamo stacionirani. Dugo žive na Nijagari. Tata mi je tamo odrastao, i kada je završio srednju školu kratko se vratio u Srbiju. Upoznao je moju mamu, vratili su se u Kanadu kada sam ja imao šest meseci i živeli smo tamo do moje 17. godine! Fudbal tamo napreduje, ako sa 16 godina nisi u tri MLS ekipe stvarno nemaš gde da igraš. Kada sam već počeo da pokazujem kvalitet i otišao Toronto, bilo mi je daleko od kuće. Morao sam svaki dan da prelazim 100 kilometara. Nemaju hotele i baze kao u timovi u Evropi. Tamo se fudbal igra na trku i atletiku - objasnio je mladi fudbaler.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading