TUŽNA VEST ZA NOVU GODINU Fudbal je ostao bez još jednog velikog majstora
Tanjug/Ap

Legendarni škotski napadač Frenk Mekgarvi preminuo je u 67. godini. U igračkoj karijeri posebno se istakao partijama u Seltiku i Sent Mirenu.

MekGarviju, koji je takođe igrao sedam utakmica za Škotsku, dijagnostikovan je rak pankreasa ranije ove godine.

Seltik je u saopštenju naveo:

- Svi u Seltiku su izuzetno tužni kada su čuli za smrt bivšeg napadača Frenka Mekgarvija, koji je preminuo rano jutros u 67. godini. Misli i molitve svih u Seltiku su sa Frenkovom porodicom u ovom izuzetno tužnom trenutku.

Mekgarvi je govorio o svojoj borbi sa rakom pankreasa nakon što se pojavio na terenu u Parkheadu pre utakmice Hupsa protiv Hibernijana prošlog meseca.

 

 

- Bio sam na Seltik parku da vidim utakmicu Hibsa i kada sam izašao i kada su fanovi pevali 'You'll never walk alone', to me je učinilo tako odlučnim da se borim dalje - rekao je Mekgarvi.

MekGarvi je odigrao 341 meč i postigao 102 gola tokom dva perioda sa Sent Mirenom, a proveo je pet blistavih godina u Seltiku ranih osamdesetih tokom kojih je osvojio dve titule prvaka, dva Kupa Škotske i Liga kup.

Sent Miren je u saopštenju izneo da su "duboko ožalošćeni" vestima o Mekgarvijevoj smrti i dodao da će on biti zauvek upamćen u klubu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading