MAJKO, DA LI SAM SRBIN ILI HRVAT? Ovako je Miha govorio o svom mešovitom poreklu, samo jednom ga je bilo sramota
Foto: Marko Metlaš/Blic

Proslavljeni srpski fudbaler Siniša Mihajlović rođen je u Vukovaru u Hrvatskoj, ali je igrao za Srbiju i ceo život je ponosno isticao da je Srbin.

Miha, koji je preminuo u 54. godini posle duge i teške bolesti, nikada nije krio da je iz mešovitog braka i uprkos tome mnogo je propatio za vreme rata, pošto mu je čak i najbolji prijatelj Hrvat srušio kuću.

- Ne mogu da poreknem da sam pola-pola, jer je moja majka katolikinja. Ranije je bilo ono kad se prijavljuješ na registraciji, pa moraš da kažeš šta si po nacionalnoj pripadnosti, a uvek sam pisao "Jugosloven". Kod mene u kući se uvek tako pisalo. Nije bilo Srbin ili Hrvat, uvek Jugosloven - rekao je Siniša Mihajlović jednom prilikom u intervjuu za B92 i dodao da je o ovim stvarima čak često razgovarao i sa majkom Viktorijom: - Sećam se da sam majku pitao šta sam - Hrvat, Srbin? Ona mi je govorila da sam Jugosloven.

MAJKO, DA LI SAM SRBIN ILI HRVAT? Ovako je Miha govorio o svom mešovitom poreklu, samo jednom ga je bilo sramota

Alo

 

 

Upravo je majka bila i najveći autoritet u njegovom životu.

- Uh, moja keva... Imala je one šibe, kao bič da je imala. Kao i varjača, drvena, njom me vijala dok sam bio mali. Posle sam bežao oko stola, nije mogla da me uhvati, pa je prođe. Ćale me nikad nije tukao, ali je bilo dovoljno da me pogleda i bilo je gotovo. Taj pogled je bio dovoljan. Ja kao roditelj ličim na oboje. U Italiji nema šiba, ni varjača (osmeh). Strog sam. Kad imaš petoro dece, mnogo je važna disciplina, ne može svako da radi šta hoće. Moraju da budu dobri u školi, da i ponašanje bude dobro, kao i organizacija. Moraju da postoje pravila, da bi to moglo da funkcioniše. Od kad sam postao trener imam mnogo više vremena da provedem sa njima. Sina vodim da treniraju fudbal, ćerku vodim na jahanje, drugu ćerku na tenis. Kad sam tu, vodim ih - ispričao je Siniša tom prilikom o svojoj deci koja su sada odrasla.

MAJKO, DA LI SAM SRBIN ILI HRVAT? Ovako je Miha govorio o svom mešovitom poreklu, samo jednom ga je bilo sramota

EPA/MASSIMO PERCOSSI

 

 

Osvrnuo se još jednom na svoj dobro poznati temperament koji ga je pratio kroz čitavu karijeru kao senka, ali i poreklo koje je mnogima bilo "trn u oku". Čak i u Italiji je znao da bude na udaru jer je Srbin.

Samo jednom ga je bila sramota korena.

- Bilo je me je samo jednom stid. Bilo je mnogo stvari koje su se desile dok sam bio u Italiji gde sam mogao da se postidim, ali jednom jesam, kad je bila prekinuta utakmica u Đenovi. Tad sam se prvi put postideo što sam Srbin - rekao je Mihajlović misleći na utakmicu koju je reprezentacija Srbije igrala protiv Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, za šta je FSS žestoko kažnjen.

Podsećamo, Siniša Mihajlović je preminuo 16. decembra i sahranjen je tri dana kasnije na groblju u Rimu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading