PIKSI VERUJE U MLADE SNAGE SRBIJE Evo ko su nova imena za turneju po Americi
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

Biće to dobra prilika da selektor Dragan Stojković Piksi šansu ukaže nekim novim igračima. 

Pošto utakmica između SAD i Srbije nije u zvaničnom terminu FIFA, klubovi nisu u obavezi da puste igrače na okupljanje. Baš iz tog razloga srpski selektor Dragan Stojković odlučio je da šansu ukaže fudbalerima iz domaćeg prvenstva i pojedinim iskusnim igračima.

Golman Đorđe Petrović iz Nju Inglanda koji brani u američkoj MLS ligi biće na golu Srbije. Iz Čukaričkog je pozvan Vladimir Lučić, fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u klubu sa Banovog brda. Iz Voždovca pozvani su Miloš Pantović, Borisav Burmaz, Filip Damjanović, Marko Mijailović i Marko Ivezić. 

Na turneji po Americi niški Radnički predstavljaće golman Dragan Rosić i napadač Nikola Štulić. Iz Vojvodine na spisku selektora Dragana Stojkovića nalaze se Mirko Topić, Veljko Simić i Nikola Čumić.

ONA JE DALA NADIMAK MIHI "BARBIKA" Mesec dana pre Siniše je umrla, a zbog nje su ga svi tako zvali

Nezvanično, iz Crvene zvezde na spisku bi mogli da se nađu Strahinja Eraković, Stefan Mitrović, Nikola Vasiljević, Marko Gobeljić i Srđan Mijailović, iz Partizana Slobodan Urošević, Svetozar Marković, Nemanja Jović, Andrija Pavlović... Problem može da predstavlja činjenica što će "večiti" u to vreme biti na pripremama u Turskoj, pred početak prolećnog dela Superlige. Iz američke MLS lige reprezentaciji bi trebalo da se pridruže Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi) i Ranko Veselinović (Vankuver). 

U narednim danima trebalo bi da bude poznat spisak ostatka putnika za prijateljsku utakmicu u Americi. Prema ranijim najavama Srbija bi 29. januara trebalo da igra i protiv Meksika, u gradu Adams u Koloradu.

Kvalifikacije za EP 2024. u Nemačkoj Srbija će početi 24. marta protiv Litvanije u Beogradu, dok tri dana kasnije Orlovi gostuju Crnoj Gori u Podgorici. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kol

20.12.2022 20:48

Koliko to igraca vodi pola vozdovca zvezde i Partizana sta je ovo Sprdnja.