PO NJEMU JE MIHA DAO IME SINU Veže ih moćno prijateljstvo, sada je sve otkriveno
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

On je sinu Miroslavu dao ime u čast svom velikom prijatelju Miroslavu Tanjgu, da bi se kasnije i on njemu odužio na isti način.

- Siniša i ja smo kao braća. Jedan drugom smo venčani kumovi. Njegov sin nosi moje ime, a moj njegovo. Ljudi me često pitaju šta bih dao da je on tu, sa mnom na klupi. A ja im svima odgovaram isto: Ništa. Zato što je on stalno sa mnom, u svakom trenutku mog života, i u svakoj situaciji. Kao i ja sa njim. Mi se stalno vidimo i čujemo, čak i kada ne pričamo - rekao je Tanjga jednom prilikom.

Nastavio je u istom ritmu.

- Miha i ja živeli smo udaljeni desetak kilometara. Ja sam iz Vinkovaca, on iz Vukovara. Upoznali smo se na fudbalskim terenima, jer ja sam igrao za Dinamo iz mog rodnog grada, a on za Borovo. Zatim smo obojica otišli u Novi Sad, i sa tamošnjom Vojvodinom 1989. senzacionalno postali prvaci tada jake jugoslovenske lige. To je bilo iznenađenje u rangu onog da Bolonja osvoji Seriju A. Siniša je bio nezamenljiv levi bek, a ja štoper. Onda smo se opet našli u Crvenoj zvezdi. Ali ekipa koja je pokorila Jugoslaviju, Evropu i svet ekspresno se raspala zbog rata u bivšoj Jugoslaviji. Siniša je otišao u Romu, a ja nakon kratkog boravka u Udinezeu, u Fenerbahče - objasnio je Tanjga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading