PONOVO JE PLJUNUO U LICE SRBIMA Selektor Hrvatske opet pominjao ustaše: Niko to ne može da mi zabrani
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

 

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić govorio je pred nekoliko desetina hiljada okupljenih u Splitu na dočeku hrvatskih fudbalera nakon Svetskog prvenstva. Nije mogao bez "branitelja" i pominjanja rata u Hrvatskoj ni ovaj put.

On je nakon pobede nad Brazilom u četvrtfinalu Mundijala istakao da je to bila pobeda za veterane rata posle koga je 250.000 Srba bilo proterano iz Hrvatske.

PONOVO JE PLJUNUO U LICE SRBIMA Selektor Hrvatske opet pominjao ustaše: Niko to ne može da mi zabrani

EPA-EFE/Noushad Thekkayil

 

- Pozdravio bih sve prijatelje koji pišu o Hrvatskoj. Uživajte, hrvatski branitelji, ovo je za vas bilo. Ovi moji igrači nisu normalni - rekao je tada Dalić, a evo kako se sada obratio okupljenima:

- Hvala vam zaista na ovoj toploj dobrodošlici. Osvojili smo bronzanu medalju, ali ona je za mene kao zlatna jer zaista smo dali sve od sebe. Ovde vidim puno mladih ljudi i mislim da njima naši igrači trebaju biti uzor i primer kako treba živeti i koje vrednosti treba zastupati te da u životu nije ništa nemoguće - rekao je Dalić, iako su ti isti igrači slavili svoj uspeh uz pesme Marka Perkovića Tompsona, pevača koji slavi ustaški pokret i ustašku ideologiju.

Sada je ponovo govorio o braniteljima, ali i o tome da "niko ne može da mu zabrani" da posvećuje pobede kome on hoće. 

- Oni su se borili, pokazali su odlučnost, poniznost, domoljublje i to im se na kraju vratilo i Bog ih je nagradio rezultatom. Ovo je naša i moja Hrvatska kakva želim da bude uvek - zajedništvo, ljubav, poniznost, skromnost i ništa nije nemoguće. Mi te vrednosti živimo. Ne može niko meni u Hrvatskoj da zabrani da kažem hvala braniteljima, oni su zaslužni što smo mi ovde jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene, ni reprezentacije, niti nas. Veliko hvala tim ljudima. Ponosan sam i srećan što sam selektor - rekao je Dalić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Pope

19.12.2022 23:54

@Ognjen - Pa idi kod njih jer si i ovako prodana nacisticka dusa kao i oni. I ne pominji NJegosa jer se on zbog takvih kao ti prevrce u grobu.

Bata

19.12.2022 22:19

Ustaša ko ustaša, ništa drugo se od njih ni ne može očekivati, valjda će nam to jednom biti jasno.