UŽAS U KATARU Misteriozna smrt američkog novinara na stadionu za vreme penal serije
AP Photo/Ebrahim Noroozi

Kako javlja Dejli mejl, četrdesetosmogodišnji Val, koji je pratio Mundijal za CBS sports, NBC njuz, a koji je ranije radio za Sports ilustrejted, bio je zdrav, pre nego što je kolabirao ovog petka. Prema rečima njegovog brata, koji se oglasio na društvenim mrežama, Val nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Njegov agent, Tim Skanal, preneo je Njujork Tajmsu, da je tokom petka i tokom mečeva, Val doživeo veliki stres i preminuo.

Prisutni američki novinari primetili su kako se Val samo "povukao" na svoje sedište tokom meča Argentina - Holandija na Luzial stadionu. Hitna pomoć je brzo stigla, ali su kasnije samo konstatovali smrt.

Kako se navodi u saopštenju Fudbalskog saveza SAD, Grant je izveštavao sa utakmice četvrtfinala, a uzrok smrti nije poznat.

 

 

- Cela američka fudbalska porodica slomljena je zbog saznanja da smo izgubili Granta Vala. Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i uticaju na našu igru. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastaviće da žive! - navodi se u saopštenju.

Val je u ponedeljak objavio na Tviteru da je bolestan već 10 dana, a to je pripisao prekomernom radu i što nije dovoljno spavao dok je pratio Svetsko prvenstvo pre nego što su njegovi simptomi postali toliko ozbiljni da je morao da ode na medicinsku kliniku u Kataru.

- Otišao sam u kliniku u glavnom centru za medije danas i rekli su mi da verovatno imam bronhitis. Dali su mi dozu antibiotika i nekoliko sirupa za težak kašalj i već se osećam malo bolje par sati kasnije. Ali i dalje nije dobro - napisao je tada Val.

Američki novinar je odranije poznat svetskoj javnosti kao borac za LGBT prava. Njegova smrt podigla je veliku buru u svetskoj javnosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading