ZAMKA ZA KILIJANA Englezi spremili specijalnu taktiku za Mbapea, protiv Mesija je uspelo
AP/Christophe Ena

Engleski mediji tvrde da će iskoristiti istu taktiku kao što je Čelsi uradio u polufinalu Lige šampiona u sezoni 2011/12 protiv Barselone. Ideja je da postave brzog igrača u napad, na istu stranu na kojoj je Mbape.

Tako bi naterali Kilijana da više pažnje obraća na defanzivne zadatke, a ne samo na ofanzivne. To je smislio njegov pomoćnik Stiv Holand koji je bio u Čelsiju baš u tom dvomeču.

ISKRENO ILI FOLIRAŽA? Oglasio se Ronaldo, problem je što mu niko ne veruje

Tada je engleski tim prošao dalje, u prvom meču je slavio sa 1:0, pa je u drugom bilo nerešeno (2:2) i tako je prošao dalje i potom osvojio titulu pobedom protiv Bajerna. Sada će pokušati nešto slično.

- Postoji mali broj igrača na planeti kojima morate da posvetite posebnu pažnju. Mesi je jedan od njih, bio je i tada, ali je i dalje taj tip igrača. U tu kategoriju spada i Mbape. Moramo da sprečimo situacije u kojima će imati previše prostora, znamo svi koliko je brz i šta sve ume. Naravno, moramo u isto vreme da pronađemo balans i da nađemo način između toga kako da zaustavimo Mbapea i da u isto vreme koristimo mane Francuza - rekao je Holand, a prenosi britanski "Miror". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading