OVO JE NAJLUĐI I NIKAD VIĐEN SCENARIO Čak i žreb može da odluči da li Srbija ide u osminu finala
Tanjug/Ap

Iako se čitava Srbija nada pobedi nad Švajcarskom, stvari bi ozbiljno mogla da zakomplikuje eventualna pobeda Kameruna nad Brazilom. Šta se onda dešava, jedan scenario deluje nestvarno.

Fudbaleri Srbije od 20.00 protiv Švajcarske igraju meč generacije, a istovremeno će Kamerun odmeriti snage sa Brazilom. I pobede „orlova“ i „neukrotivih lavova“ mogle bi da naprave neverovatan haos u grupi.

Naime, pre početka poslednjeg kola Srbija ima gol razliku 3:5 (-2), a Kamerun je na 4:5 (-1). To znači da u slučaju da Kamerun slavi sa 1:0, Srbija mora da slavio sa 3:0 kako bi mogla da prođe dalje. Matematika kaže da ćemo sigurno proći ukoliko slavimo sa dva gola više nego što Kamerun slavi protiv Brazila.

OVO JE NAJLUĐI I NIKAD VIĐEN SCENARIO Čak i žreb može da odluči da li Srbija ide u osminu finala

Tanjug/Ap

 

 

Ipak, šta u slučaju da Srbija slavio sa samo jednim golom više od Kameruna. Gol razlika će onda biti identična, međuosobni skor je izjednačen (3:3), ali i broj datih i primljenih golova. To znači da će odlučivati pravilo o fer-pleju, odnosno o broju žutih kartona.

I ovde je Kamerun u prednosti jer je dobio dva kartona manje od srpskih igrača (pet naspram tri), a u slučaju da Kamerun u poslednjem kolu dobije dva žuta kartona više od Srbije svi parametri će biti potpuno izjednačeni.

Po tom scenariju bi na kraju odlučivao – žreb?! Neverovatan scenario koji nije viđen na Mundijalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading