ŽUTI KARTON! Oštra packa na adresu tajkuna: Šolak da se mane ćorava posla!
Alo/Promo

 

Kampanja u pojedinim engleskim medijima koju protiv kompanije Telekom Srbija i države Srbije vodi Dragan Šolak osuđena je na neuspeh i ovaj tajkun bi trebalo da se konačno pomiri s činjenicom da je izgubio prava na TV prenose utakmica Premijer lige.

šolak

EPA/VINCE MIGNOTT

 

Ovo je zaključak najnovijeg teksta na popularnom britanskom portalu Fudbal insajder, koji je preneo stavove jednog od najvećih stručnjaka za fudbalski biznis Premijer lige Kijerana Megvajera.

Dragan Šolak, podsetimo, i posle više od godinu dana kako je njegova Junajted grupa izgubila prava da prenosi utakmice najboljeg engleskog fudbala, ne prestaje sa agresivnim napadima na kompaniju Telekom Srbija, pobednika tendera koji je Premijer liga raspisala za područje regiona bivše Jugoslavije.

ŽUTI KARTON! Oštra packa na adresu tajkuna: Šolak da se mane ćorava posla!

Promo

 

Žestoko frustriran porazom na tržištu, osioni Šolak je u medijima u Engleskoj organizovao i debelo platio čitav niz huškačkih tekstova protiv Telekoma, ali i protiv države Srbije, u kojima ih optužuje za bukvalno sve i svašta, od gušenja njegovog biznisa do ratnih zločina na Kosovu!

Psihološki u teškom nokautu, željan bilo kakve osvete, Šolak je čak početkom ove godine „iz inata“ kupio premijerligaški klub Sautempton i to tako što je od Junajted grupe, čiji je suvlasnik, pozajmio 120 miliona evra.
Šolaku je vreme da se mane ćoravog posla, poručuju mu sada sa Ostrva.
„Vlasnik Sautemptona Dragan Šolak svojim pritužbama na izgubljeni posao sa TV pravima dovodi Premijer ligu i druge klubove u krajnje neprijatnu situaciju“, izjavio je ugledni ekspert Kijeran Megvajer za portal Fudbal insajder.

ŽUTI KARTON! Oštra packa na adresu tajkuna: Šolak da se mane ćorava posla!

AP/Jon Super

 

Sautempton tone!

Sasvim je moguće da Dragan Šolak pravi toliku buku oko davno izgubljenog posla kako bi skrenuo pažnju sa teških problema koji muče njegov Sautempton. Ovaj ranije solidan osrednji klub Premijer lige, otkad ga je Šolak kupio prolazi kroz veliku krizu.

Sautempton je prvi deo sezone PL ove jeseni završio u zoni ispadanja, na pretposlednjem 19. mestu, sa samo 12 bodova iz 15 utakmica! Klub je početkom novembra dao otkaz nekada vrlo popularnom treneru Ralfu Hazenhitlu, a među navijačima sve su glasnije žalbe na nove vlasnike sa Draganom Šolakom na čelu.

Kako je istakao, zadatak Premijer lige i njena obaveza prema fudbalskim klubovima jeste da puni njihovu zajedničku kasu, da prodaje TV prava po ceni koja se dobije na tenderima i da pravi najveće moguće prihode.

„Vlasnik Sautemptona ne treba da očekuje da će se Premijer liga i ostali klubovi žrtvovati kako bi ga nekako podržali“, zaključio je Megvajer.
Ako Šolak ne nauči da se kontroliše, posle ove packe i „žutog kartona“ ko zna šta ga čeka. Parama zasad može da kupuje tekstove u medijima, ali ako najbogatija fudbalska liga na svetu reši da ga definitivno prizove pameti, završiće na Ostrvu kao što je završio u Srbiji - kao ogorčeni gubitnik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading