Uhapšen prvi čovek ukrajinskog fudbala
EPA

Kako javlja britanski "Gardijan", dva glavna čelnika Fudbalskog saveza Ukrajine, uključujući predsednika, uhapšeni su pod optužbom za prevaru i "pranje novca" koje ima veze sa izgradnjom fabrike za izradu veštačke trave.

Andrij Pavelko, prvi čovek Fudbalskog saveza Ukrajine i Juri Zapisotski, generalni sekretar, optuženi su da su bespravno uzeli 26,5 miliona ukrajinskih grivni, što je oko 694.000 evra. Pritvor im je određen do 22. januara, kako bi se istrazi omogućilo da se nesmetano nastavi, mada je ostavljena mogućnost da se za trećinu pomenute sume, u vidu kaucije, oni puste.

Ruska agencija RIA Novosti je javila da se to upravo i desilo kasnije tokom dana, a da je poemnutu sumu platila firma UAF Marketing, koja je sastavni deo pomenutog Saveza.

"Gardijan" dodaje da će ovakav razvoj situacije verovatno "uništiti" zajedničku kandidaturu koju su podneli Ukrajina, Španija i Portugal za Mundijal 2030. godine.

Pavelko je, inače, na čelu Fudbalskog saveza Ukrajine od 2015, a bio je od 2018. do 2020. član Disciplinske komisije FIFA. Svetska kuća fudbala je 2020. objavila da je "on podneo ostavku nakon što mu je naređeno da plati kaznu jer je javno kritikovao odluku koju su njegove kolege donele tokom Svetskog prvenstva čiji je domaćin bila Rusija".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading