PROVOKACIJE, ZDRAVSTVENO STANJE I OSMEH NA PIKSIJEVOM LICU Stojković otkrio u kakvom je stanju Kostić: Znam sastav za Kamerun
Alo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković obratio se na konferenciji za medije uoči utakmice sa Kamerunom i govorio o zdravstvenom stanju u ekipi, samopouzdanju tima posle poraza od Brazila, kao i o očekivanjima pred drugu utakmicu za "orlove" na Svetskom prvenstvu.

HIT PRIČA Stampedo u Dohi zbog Nejmara, čovek stao samo izveštaču Alo! (VIDEO)

Odmah na početku izlaganja postavljeno je pitanje o zastavi u svlačionici sa natpisom "Nema predaje", a PR našeg saveza rekao je da "nema kometara" na tako nešto.

Govorio je selektor o stranju Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića i tom prilikom najavio da će biti promena u sastavu.

- Biće promena u odnosu na sastav sa Brazilom. Što se tiče Kostića, rekao sam da budem precizniji - situacija nije odlična da bih bio prezadovoljan. Ali jesam u odnosu na ono što je bilo pre deset dana... To me raduje i poslednja dva treninga je odradio sa ekipom i biće u konkurenciji za tim. Raduje me intenzitet kojim je radio, raduje me da je u kondiciji, da mogu da računam na njega - rekao je selektor Stojković.

PROVOKACIJE, ZDRAVSTVENO STANJE I OSMEH NA PIKSIJEVOM LICU Stojković otkrio u kakvom je stanju Kostić: Znam sastav za Kamerun

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Što se tiče fizičke spreme?

- Napravljena je analiza i naš problem u drugom poluvremenu je bio taj da smo se trošli previše ni za šta. Statistika pokazuje da smo pretrčali više od Brazila, a kao da tih pola sata da ne postojimo. Previše smo se trošili, imali smo tehničke probleme, imali smo 160 izgubljenih lopti i nemoguće je da dobijete bilo koga. Nismo imali napad i nismo bili kompletni na terenu i nisam mogao da izađem sa najboljim timom jer bi to bila totalno drugačija priča. Ali, Bože moj...- rekao je Piksi i dodao da poslednja dva dana ga raduju:

- Intenzitet je bio na visokom nivou i vrlo dobro su igrači odgovorili u svakom smislu i vraćamo se. Od dolaska u Katar, imali smo jedno sedam-osam igrača koji nisu bili u trenažnom procesu i to nisam mogao javno da govorim jer bi to znao ceo svet i za mene je to bilo vrlo zabrinjavajuće.

- Sad znate zašto nije bilo osmeha na mom licu - rekao je Piksi i rekao da se osmeh polako vraća.

PROVOKACIJE, ZDRAVSTVENO STANJE I OSMEH NA PIKSIJEVOM LICU Stojković otkrio u kakvom je stanju Kostić: Znam sastav za Kamerun

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Selektor Piksi nije znao sastav za Brazil do samog početka utakmice, ali sada to nije slučaj.

- Mi smo kao i Kamerun počeli s porazom ovo Svetsko prvenstvo i naravno da su iste aspiracije da dođemo do sva tri boda. Da li ćemo biti ofanzivni, hoćemo, moramo da napadnemo, ali moramo da u oba smera budemo kompaktni. Stanje igrača me u ovom trenutku raduje. Da li će Mitrović i Vlahović početi utakmicu, to ćete videti sutra, ali da znam sastav - znam. Tako da tu nemam dilemu i to je razlika u odnosu na Brazil kada nisam znao ko će da igra - nasmejao se Piksi i otkrio da je u poslednjem trenutku odredio tim.

Što se tiče Kameruna?

- Gledao sam utakmicu protiv Švajcarske, ali Kamerun je dobar tim. Nisam znao da su poslednji put na Svetskom prvenstvu pobedili Rumuniju 1:0 - rekao je Piksi.

- Znam da su već afričke ekipe pobedile i nadam se da treća Kamerun neće pobediti. Naravno da poštujem afrički fudbal i Kamerun je uvek bio dobar reprezent afričkog fudbala. Imaju legende svetskog fudbala i budite ponosni zbog toga. Kamerun je ekipa koja ima nekoliko vrhunskih igrača i koja u kontrama može da napravi problema i moramo da budemo oprezni sutra da ne trčimo na velikom prostoru - rekao je Piksi.

Tijago Silva je nakon utakmice izjavio da Srbija nije dobro analizirala Brazil, a o tome je govorio i naš selektor.

- Imaju dobru odbranu, nisam čitao medije i ne znam šta je rekao Tijago Silva. Mislim da je to najbolje, može to da vas poremeti eventualno i nema potrebe za time. Uvek neko može da kaže neku glupost koja može da utiče na tim. Njemu je lako da igra, kad igra sa rekovalescentom. To je bio Mitrović. Da je bio Mitrović sto odsto spreman, ne verujem da bi tako pričao Tijago Silva... Ako je zaista to rekao da smo mogli bolje da ih analiziramo, mislim da smo pogodili tim Brazila i mogu da vam pokažem taj papir 15. novembra. Nisu mogli da nas iznenade, jedino mi je žao što igrači nisu bili na sto odsto jer bi to totalna drugačija priča bila - rekao je Piksi.

PROVOKACIJE, ZDRAVSTVENO STANJE I OSMEH NA PIKSIJEVOM LICU Stojković otkrio u kakvom je stanju Kostić: Znam sastav za Kamerun

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Kakva je atmosfera u ekipi pred meč?

- Atmsofera je odlična i svi su motivisani i usredsređeni na ono što ih čeka. Već smo igrali ovakve utakmice i znamo da ovo znači dosta, ali moraš biti bolji i dati gol više od protivnika. Nadam se da ćemo biti kadri i posvećeni onome što želimo i očekujem da Srbija bude na nivou na kom želim da je vidim - rekao je Piksi i dodao:

- To je samo početak za ono što nas čeka protiv Švajcarske.

Izneo je i Vanja Milinković Savić svoje utiske pred meč, a usvrnuo se i na veliki broj odbrana protiv Brazila.

- Pohvale naravno pozitivno utiču, ali utakmica je već daleko. To nam nije donelo bodove, gledam samo unapred da se spremimo za Kamerun. Na meni je da se pripremim najbolje moguće, imao sam video-analizu, ali da li ću imati više ili manje posla u odnosu na Brazil - nadam se da da, ali to ne zavisi od mene - rekao je golman Srbije i prokomentarisao svog kolegu iz Kameruna Onanu:

- Mislim da je odličan golman i da je velika budućnost pred njim. Vrhunski se snašao na početku sezone u Interu kada je morao da zameni odličnog golmana kao što je Handanovič. Izborio se sa pritiskom i mislim o njemu sve najbolje kao golmanu - rekao je Vanja Milinković-Savić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading