NIKAD LUĐI MUNDIJAL Ko je mogao da pomisli da će nas ovoliko senzacija čekati u Kataru?!
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Međutim, ovakav početak najveće fudbalske smotre na svetu malo je ko i očekivao, pošto su se uveliko desili rezultati koji su zasenili ceo svet.

U utorak je na Lusail stadionu viđena prava senzacija, kada je Saudijska Arabija savladala selekciju Argentine rezultatom 2:1.

Iako je Argentina odigrala fenomenalno prvo poluvreme, u drugih 45 minuta viđena je potpuno drugačija slika na terenu. Saudijci se nisu uplašili, igrali su hrabro i uspeli da 'bace na kolena' jednu od najboljih selekcija sveta, a ovo je definitvno jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Mundijala.

Istog dana, nekoliko sati kasnije svedočili smo novom iznenađenju, pošto je kiksnuo još jedan favorit. Ovog puta, reprezentativci Danske odigrali su nerešeno protiv selekcije Tunisa - 0:0. Iako je o kvalitetu reprezentacije Danske suvišno govoriti, tim Kaspera Hjulmanda je u ovom meču izgledao potpuno bezidejno, dok je Tunis uspeo da obraduje svoje navijače, i izvuče vredan bod iz ove utakmice.

ITALIJANI UDARILI PO "ORLOVIMA" Jedan Srbin se našao među najlošijih 11 fudbalera prvog kola Mundijala

Iznenađenjima tu nije kraj, već je u sredu novo čudo "režirala" reprezentacija Japana koja je pobedila moćnu Nemačku rezultatom 2:1. Poveli su Nemci u prvom poluvremenu, a Japancima je bilo dovoljno samo 10 minuta u drugom delu igre da preokrenu rezultat u svoju korist i naprave još jednu senzaciju.

U istu "rubriku iznenađenja" možemo svrstati i meč Hrvatske i Maroka, koji je završen bez pobednika - 0:0. "Vatreni" su aktuelni viceprvaci sveta, pa su u ovaj meč sa razlogom ušli kao apsolutni favoriti, međutim ekipa Zlatka Dalića je ovog puta podbacila, a afrička selekcija uspela da odoli napadima Hrvatske i napravi još jedno veliko iznenađenje.

Kroz istoriju Mundijala svedočili smo mnogim čudima, ali ipak veoma je teško izdvojiti "autora" najveće senzacije, pošto ih je zaista bilo mnogo. Sada već davne 2002. godine Južna Koreja je pobedila Italiju sa 2:1, iste godine je Senegal savladao Francusku minimalnim rezultatom, a Holandija je 2014. godine deklasirala Španiju ubedljivim rezultatom 5:1.

Ukoliko se ovako nastavi, Svetsko prvenstvo u Kataru će se pamtiti po mnogo čemu, a prvenstveno po senzacionalnim ishodima mečeva.

Do sada, Saudijska Arabija, Tunis, Japan pa i Maroko pokazali su da ne mora uvek da pobedi kvalitetnija ekipa, pa u tome i jeste čar najvažnije sporedne stvari na svetu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading