KAKO SMO BRAZILU DALI OSAM KOMADA Zaboravljena utakmica kao putokaz za "orlove": Samleli smo finu kafu iz Brazilije
Printscreen

U istoriji duela dve selekcije, Srbija, pod različitim imenima, je odigrala ukupno 19 duela sa Brazilom. Ostvareno je svega dve pobede, sedam nerešenih rezultata i 10 poraza.

Četiri godine nakon Montevidea, gde je na Mundijalu jugoslovenska reprezentacija prvi put savladala Brazil, ostvarena je druga legendarna pobeda nad „kariokama".

Tirke, Moša i drugi reprezentativci Kraljevine Jugoslavije pobedili su 1934. godine u Beogradu Brazilce sa 8:4, što je jedan od najvećih poraza u istoriji južnoameričke reprezentacije.

Utakmica se igrala 3. juna na stadionu BSK-a, a spektakl je gledalo više od 12.000 gledalaca. Brazilci su došli u Beograd direktno iz Italije gde su učestvovali na drugom Svetskom prvenstvu (na kojem Jugoslavija nije učestvovala), gde su u prvom kolu eliminisani od strane Španije.

"ORLOVI" PONIŽENI PRED BRAZIL Piksijeva ekipa je upravo dobila još jedan veliki motiv

Beogradska štampa danima ranije najavljivala duel sa velikim rivalom. Brazilci su tiho i nenajavljeno stigli u Kraljevinu Jugoslaviju. Došli 1. juna ujutru vozom iz Italije, izašli su u Zagrebu gde ih je dočakalo malo novinara i predstavnici Fudbalskog saveza.

PIKSI PRESEKAO Ovo je sastav Srbije za Brazil: Jedno iznenađenje i jedna velika promena do koje je moralo da dođe

Naslov na sportskoj strani „Politike" dan nakon utakmice glasio je: „I pored odlične igre južnoameričke ekipe, naš tim je katastrofalno tukao brazilijansku reprezentaciju sa 8:4 (2:2)".

Jedna od poruka bila je zanimljiva:

- Odavno nam srca nisu zakucala silnije, samleli smo juče finu kafu iz Brazilije - glasila je poruka.

Došlo je vreme da se upiše još jedna velika pobeda... Kad ako ne sad? Cela nacija je uz Dragana Stojkovića i njegove "orlove".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading