ISPLIVALE PLATE SELEKTORA Otkriveno koliko Piksi zarađuje, ima više od Dalića, ali daleko je od vrha
EPA

"Finance football" odradio je opsežno ispitivanje i uspeo da otkrije koliko zarađuje svaki od selektora.

Po njihovim podacima, vođa srpskog nacionalnog tima nalazi se u donjoj polovini liste, ali iznad kolege sa hrvatske klupe. Iako je pre četiri godine u Rusiji vodio "vatrene" do finala protiv Francuza, Zlatko Dalić je jedan od najmanje plaćenih selektora na Mundijalu.

VEST KOJU JE ČEKALA SRBIJA Trener Fulama progovorio o povredi Mitrovića i zabrinuo naciju

Zvanično, on se nalazi na 23. mestu sa 550.000 evra, dok je Dragan Stojković Piksi malo bolje plasiran. Legendarni Nišlija zarađuje 650.000 evra godišnje, što je dovoljno za 21. mesto na listi najboljih plata trenera na Mundijalu. Kao što se i da pretpostaviti, na samom vrhu tabele su selektori najboljih evropskih reprezentacija, dok se na dnu nalaze treneri koji rade u nacionalnim timovima iz Afrike.

Tako je lider Hansi Flik koji će voditi Nemačku, a on godišnje zarađuje 6.500.000 evra - čak deset puta više od Piksija. Prate ga Garet Sautgejt (5,8 miliona), Didije Dešan (3,8), Luj van Gal (2,9),... Od rivala protiv kojih će Srbija igrati u grupnoj fazi najviše novca za selektora izdvaja Brazil, a Tite sa 3,6 miliona zauzima četvrtu poziciju na listi. Murat Jakin je 10. sa 1,6 miliona evra, dok je Rigobert Song na 30. poziciji sa 340.000 evra na godišnjem nivou.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading