SRBIN NEMOĆAN U ŠESTICI BAVARACA Bajern do vrha napunio mrežu Verdera, Štutgart u 97. minutu do veliki pobede
Tanjug/Ap

 

Fudbaleri Bajerna pobedili su večeras u Minhenu ekipu Verdera sa ubedljivih 6:1, u utakmici 14. kola nemačke Bundeslige.

Bajern je pitanje pobednika na ovom meču rešio posle prvog poluvremena koje je dobio sa 4:1.

Domaći tim je poveo u šestom minutu pogotkom Džamala Musijale, četiri minuta kasnije izjednačio je Entoni Jung, ali je Bajern nakon toga još tri puta zatresao mrežu gostiju, uz promašen penal Erika Maksima Čupo-Motana u 18. minutu.

Serž Gnabri je u 22. minutu doneo novo vodjstvo Bajernu, u 26. se u strelce upisao i Leon Gorecka, da bi Gnabri svojim drugim golom u 28. minutu povisio na 4:1.

Senku na prvo poluvreme Bajerna bacila je povreda Seneglaca Sadija Manea, samo 12 dana pre početka Svetskog prvenstva u Kataru. On je zbog povrede kolena već u 20. minutu morao da napusti teren.

Gnabri je u 82. minutu kompletirao het-trik, a konačan rezultat postavio je Matis Tel dva minuta kasnije.

Ekipa Bajerna je upisala devetu pobedu od početka šampiona i lider je Bundeslige sa 31 bodom, dok je Verder sedmi sa deset bodova manje.

SRBIN NEMOĆAN U ŠESTICI BAVARACA Bajern do vrha napunio mrežu Verdera, Štutgart u 97. minutu do veliki pobede

Tanjug/Ap

 

Bajern će u narednom kolu Bundeslige, poslednjem pred pauzu zbog Svetskog prvenstva, gostovati Šalkeu, dok će tim iz Bremena ugostiti Lajpcig.

Fudbaleri Bohuma pobedili su na svom terenu Borusiju Menhengladbah sa 2:1.

Strelci za pobednički tim bili su Kristofer Antivi-Adjej i Filip Hofman, u devetom i 12. minutu, dok je jedini gol za Menhengladbah postigao Alasan Plea u 62. minutu.

Menhengladbah je deveti na tabeli sa 19 bodova, dok je Bohum pretposlednji sa 10 bodova na svom kontu.

Fudbaleri Štutgarta su istim rezultatom slavili na svom terenu protiv Herte, pogotkom Konstantinosa Mavropanosa u 98. minutu. Posle 14 odigranih utakmica, Štutgart je 13. na tabeli sa 14 bodova, dok je tim iz Berlina na 16. poziciji sa tri boda manje.

Standings provided by Sofascore

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading