FSS JOŠ NEMA PREDSEDNIKA Bjeković se povukao, Zečević potkačio Terzića, stiglo upozorenje iz UEFA, izbori pomereni za mart
Tanjug/Strahinja Aćimović

16.00 - Kraj sednice!

15.58 - Elhat Mamadov - predstavnik FIFA:

-Verujem da ćete sjajno proći na Svetskom prvenstvu. Takođe, izuzetno smo zadovoljni razvojem ženskog fudbala u Srbiji.

15.55 -  Luka Nikola iz UEFA poručio je da će izbori morati da budu održani u skladu sa fudbalskim procedurama FSS. 

-  Dobra vest danas je sto imamo kvorum i moguće je održati Skupštinu. Poslednji korak je da se izabere novi predsednik na četiri godine. Moram da obratim pažnju na povlačenje kandidature g. Bjekovića. Novi izbori moraće da budu održani u skladu sa fudbalskim procedurama FSS. Zahvaljujući reformama, FSS sad ima jaku pravnu osnovu i temelj za sve čime će se u budućnosti suočiti. Srbiji su potrebni mir i stabilnost, a Jovan i njegov tim rade sjajan posao. Najvažnije je ono što radi Dragan Stojković sa “Orlovima” i na tome mora biti fokus fudbalske zajednice u Srbiji. Mi iz UEFA ćemo nastaviti da stojimo rame uz rame sa FSS, a nakon SP bićemo tu da pratimo izborni proces i pruzimo pomoć ako bude potrebno. 

15.36 - Sada je u toku obraćanje predstavnika FIFA i UEFA

15.30 - Delegatima se obratimo i Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS-a: 

- Ovo je godina velikih uspeha. Ta renesansa se poklapa sa dolaskom Dragana Stojkovića Piksija. Njegov pobednički mentalitet preneo je na igrače, svlačionicu, celu organizaciju i sve selekcije ređaju uspehe. Ova godina je uspešna i na terenu i van terena. Svi mi moramo da budemo ponosni, jer smo utkali deo sebe u uspehe naših igrača, a tek će ih biti. Najveći uspeh je plasman na SP, koji je ostvaren na fantastičan način. U tešloj grupi osvojili smo 20 od 24 boda, igramo možda najlepši fudbal u Evropi i imamo razloga da se nadamo uspehu. Plasirali smo se u A diviziju u Ligi nacija. Kadeti U17 treci su bili na EP u Izraelu. Omladinci U19 među osam najboljih u Evropi. Ženski fudbal se razvija i u njega se ulaze. Uz to se ulaze u futsal, u E-sportu smo prvaci Evrope. Uz to, klupski fudbal ostvaruje odlicne rezultate i mi cemo vec od sledece sezone gledati pet nasih nakboljih klubova u Evropi.

14.54 - U toku je predstavljanje onoga što je urađeno u prethodnom periodu.

14.47 - Zečević je replicirao.

-  Želim da kažem da je predstavnik Zvezde vrlo lepo, tečno govorio. Ja nikad ni na jednu repliku, ni na jednu prozivku nisam odgovorio. A nazivali su me kriminalcem, lopovom. Sad sam osetio potrebu da odgovorim. Lepo sam rekao - žao mi je što Terzić nije ovde da mu u lice kažem.

14.40 -  Marko Perović delegat Crvene zvezde oštro je odgovorio Zečeviću.

- Ovako niske udarce, spominjati čoveka koji nije ovde u sali... Gospodo, u tome je razlika između Crvene zvezde i Partizana. Sram vas bilo da ovako spominjete Zvezdana Terzića. 

14.35 - Reč je tražio Žarko Zečević. Odgovorio je Zvezdanu Terziću na opasku da Nenad Bjeković ne može da bude predsednik.

14.34 - Sada je jasno da je Nenad Bjeković zvanično odustao.

FSS JOŠ NEMA PREDSEDNIKA Bjeković se povukao, Zečević potkačio Terzića, stiglo upozorenje iz UEFA, izbori pomereni za mart

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

14.27 - Skupštini prisustvuju 72 delegata, od ukupno 85.

14.15 - Bjeković je dobio aplauz delegata prilikom ulaska u salu.

14.10 - Počelo je!

14.06 - I ovoga puta početak kasni. Čeka se dolazak Nenad Bjekovića. 

14.04 - Predstavljen je dnevni red današnje Skupštine i on ima 11 tačaka.

14.01 - Za razliku od jučerašnje Skupštine FSS na kojoj su se pojavila samo 22 delegata, na današnjoj je obezbeđeni kvorum (43 od 85 delegata). Veliki broj delegata pojavio se na Skupštini!

FSS JOŠ NEMA PREDSEDNIKA Bjeković se povukao, Zečević potkačio Terzića, stiglo upozorenje iz UEFA, izbori pomereni za mart

Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic

 

 

13.50 - Veliki broj delegata je stigao.

13.49 - Najavljeno je obraćanje Nenada Bjekovića javnosti.

13.48 - Na današnjoj Skupštini će biti samo verifikacija delegata - dok se izbor za prvog čoveka FSS prolongira za januar.

13.47 - U toku dana stigla je vest da je Nenad Bjeković povukao kandidaturu i da definitivno danas neće biti proglašen predsednik.

FSS JOŠ NEMA PREDSEDNIKA Bjeković se povukao, Zečević potkačio Terzića, stiglo upozorenje iz UEFA, izbori pomereni za mart

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

13.46 - Šta se juče dešavalo, zašto je sve pomereno i kako nije ostvaren kvorum, pogledajte OVDE.

13.45 - Dobar dan i dobro došli na naš blog posvećen Skupštini na kojoj kako sada stvari stoje neće biti izabran predsednik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading