PRIJATELJSTVO DVA BRATSKA NARODA Zvezda ugostila Zenit u Beogradu
Tanjug/Jadranka Ilić

 

Saradnja Zvezde i Zenita traje više od deceniju, a na svečanosti uoči meča i domaćini i gosti iz Rusije, složili su se da predstavlja pravi primer prijateljstva između bratskih naroda.


Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević istakao je da mu je velika čašt i zadovoljstvo što u ime Beograda može da poželi dobrodošlicu.

- Beograd je grad u kome ćete uvek biti dobrodošli, u kome ćete uvek moći da se osećate kao kod svoje kuće i koji želi da vas ugosti i u budućnosti. Neka naše prihateljstvo traje večno - rekao je Nikodijević.
PRIJATELJSTVO DVA BRATSKA NARODA Zvezda ugostila Zenit u Beogradu

Tanjug/Jadranka Ilić

 


Ništa bolje ne povezuje mlade ljude i narode od sporta i zato je ova sjajna prilika da učvrstimo prijateljstvo između Beograda i Sankt Peterburga, Rusije i Srbije, Zvezde i Zenita, dodao je on.

- Zvezda i Zenit su pokazali da osim što su rivali na terenu mogu da budu prijatelji van terena. Saradnja traje više od decenije i nadam se da je ovo samo početak. Na terenu neka pobedi bolji, a vama draga deco u amanet vam ostavljamo da čuvate prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda koje su vekovima gradili naši prethodnici - naveo je.

PRIJATELJSTVO DVA BRATSKA NARODA Zvezda ugostila Zenit u Beogradu

Tanjug/Jadranka Ilić

 


Član Vlade Sankt Peterburga Evgenij Grigorijev pričitao je pismo gradonačelnika Aleksandra Beglova.

- Pre više od 10 godina počela je saradnja da tima, odigrana prva utakmica, a povod je bilo potpisivanje energetskih sporazuma Srbije i Rusije i današnja utakmica nastavlja sportsko prijateljstvo dva naroda", napisao je Beglov.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović istakao je da je prijateljski meč samo izraz onog što Zenit i Zvezda rade i razmišljaju za budućnost.

PRIJATELJSTVO DVA BRATSKA NARODA Zvezda ugostila Zenit u Beogradu

Tanjug/Jadranka Ilić

 


- Od ovih mladih ljudi očekujemo da postižu rezultate koje seniorski timovi već postižu na domaćoj i evropskoj sceni. Nadam se da će vam ova utakmica ostati u trajnom sećanju i kao podsticaj za budući rad - rekao je Mijailović i zahvalio se kompaniji Gasprom.

Generalni direktor Zenita Aleksandar Medevedev primetio je da su "fudbalski bogovi obezbedili divno vreme za utakmicu".

- Drago mi je da vidim popunjene tribine. Zvezda i Zenit su na istom talasu, nije slučajno da prednjače i imaju sedam bodova prednosti u odnosu na prve pratioce u svojim ligama. Želimo vam da Zvezda sledeće godine igra direktno u Ligi šampiona - poručio je Medvedev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading