TEŠKO DA JE MOGLO BOLJE OD OVOGA Zvezda i Partizan doneli mnogo srpskom fudbalu, sada je sve lakše
Foto: Marko Metlaš/Alo!/EPA

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana ostvarili su pobede u Ligi Evrope, odnosno Ligi konferencija protiv Ferencvaroša i Kelna. Oba naša predstavnika došla su do prvih trijumfa ove jeseni, a upravo je to što je trebalo našoj zemlji.

Baš zbog dobrih rezultata "večitih" prethodnih godina Superliga je dobila direktnog učesnika u Ligi šampiona naredne sezone, ali to mestot treba i zadržati i nije uopšte jednostavno to izvesti.

Međutim, dva trijumfa ovog četvrtka dodatno su učvstrila Srbiju na 11. mesto UEFA liste i ponovo se udaljili od najbližeg pratioca Norveške. U tome je pomogao i Arsenal koji je savladao Bode Glimt, mada je Molde pobedio Šamrok.

TEŠKO DA JE MOGLO BOLJE OD OVOGA Zvezda i Partizan doneli mnogo srpskom fudbalu, sada je sve lakše

Vladimir Marković

 

Druga dobra stvar jeste što su Švajcarci poklekli, pa su Bazel i Cirih doživeli poraze, kao i Ukrajinci (Šahtjor i Dinamo Kijev), dok je Dnjipro nekako izvukao bod protiv Vaduca.

Pored njih jedini koji još uvek ima minimalne šanse da pripreti Srbiji jeste Češka koja ima čak tri predstavnika, što znači i najteži posao. Plzen je vezao treći poraz u najjačoj grupi u Ligi šampiona (Inter, Barselona, Bajern), Slavija Prag je šokantno poražena na svom terenu od Kluža, dok je Partizanov rival Slovacko izgubio od Nice.

Ako se ovako nastavi, neće biti zime...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading