TUGA Preminuo legendarni fudbaler koga pamti cela bivša Jugoslavija
Tanjug/Ap

Tužna vest dolazi iz Banjaluke, gde je preminuo Husnija Fazlić. Legendarni fudbaler, a kasnije i trener BorcaHusnija Fazlić umro je u 80. godini, a to je na društvenim mrežama otkrio njegov sin Adnan.  

-Dragi prijatelji, jutros je moj dragi tata otišao na bolji svet - napisao je Adnan Fazlić.

Husnija Fazlić je rođen 1943. godine u Kozarcu, a celu karijeru je proveo u gradu na Vrbasu, nastupajući za Borac i BSK Banjaluka. Bio je igračka legenda Borca za koji je odigrao 396 utakmica i postigao je 93 gola nastupajući kao ofanzivni vezista, a na kraju je kao iskusan igrač otišao u Nemačku i završio karijeru u Sarbrikenu. 

OPERISAN KAJL VOKER Engleski fudbaler neizvestan za Mundijal u Kataru

Potom je seo na klupu Borca koji je vodi od 1977. do 1988. godine i upravo je u svojoj poslednjoj sezoni na klupi napravio jednu od najvećih senzacija jugoslovenskog fudbala. Sa Borcem koji je tada igrao drugu ligu osvojio je Kup Jugoslavije!

U finalu je pala moćna generacija Crvene zvezde predvođena Draganom Stojkovićem Piksijem, tim u kome je i tada bila većina igrača koji će tri godine kasnije osvojiti titiulu šampiona Evrope. Tada je Borac u finalu slavio sa 1:0 posle gola Senada Lupića u 60. minutu, a šansu da meč odvede u produžetke propustio je upravo Dragan Stojković koji je promašio penal u 81. minutu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading