PREDSEDNIK NEMAČKE ODLIKOVAO SUBOTIĆA Nekadašnji reprezentativac Srbije dobio veliko priznanje
EPA/CARL FOURIE

 

Ovo odlikovanje u obliku nemačkog krsta uručio mu je predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer, na svečanosti u dvorcu Belvi, u Berlinu.

Momak rođen u Banjaluci bio je jedan od 20 odlikovanih za izuzetan doprinos u pronalaženju rešenja za globalne izazove vremena u kojem živimo. 

Bivši štoper "orlova" trenutno ima 34 godine, a bio je počastvovan dobijenim priznanjem. On je pre nekoliko godina osnovao humanitarnu fondaciju, sa primarnom misijom da omogući bolje uslove života siromašnima i gladnima u Africi. 

- Želeo sam da nešto vratim i dam svoj doprinos društvu - rekao je po prijemu bivši srpski reprezentativac koji dugi niz godina živi u Nemačkoj.

 

 

Akcija je pratila njegove reči. Na vrhuncu svoje uspešne karijere profesionalnog fudbalera, osnovao je fondaciju u Dortmundu sa kojom je gradio bunare u Africi.

ARSENALU DERBI SEVERNOG LONDONA "Tobdžije" samlele Totenhem u drugom poluvremenu

Sada ih ima skoro 500 i oni omogućavaju pristup čistoj vodi za mnoge ljude u regionima koji su među najsiromašnijima na svetu.

EPA/CARL FOURIE

 

Kako bi skrenuo pažnju na problem globalne nestašice vode i njenih uzroka, fondacija Nevena Subotića vodi i edukativni projekat u Dortmundu.

Životni moto Nevena Subotića je: 

- Zajedno kao društvo možemo postići mnogo, ako sarađujemo jedni sa drugim

Subotić je 36 puta nastupao za našu nacionalnu selekciju, a pored toga nosio je dres Majnca, Dortmunda, Kelna, Sent Etijena i Union Berlina. 

Nada Gligorovic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari (0)

Loading