MORALI DA SE HITNO OGLASE Organizatori SP rešili sve da demoantuju
Tanjug/Ap

Organizacioni komitet SP je reagovao pošto je Fudbalski savez Danske (DBU) predstavio crne dresove za Mundijal, a na kojima je poruka vezana za kršenje ljudskih prava u Kataru.

"Želimo da istaknemo svoj stav po pitanju poštovanja ljudskih prava i prava migranata radnika u Kataru koji su radili na izgradnji stadiona. Verujemo da sport treba da spaja ljude. A kada to nije slučaj, smatramo da na to treba ukazati", saopšteno je iz Humela, koji je uradio dresove za dansku reprezentaciju.

TOTALNO DRUGAČIJE OD SVIH Predstavljen "nevidljivi" dres, iza svega se krija mračna trajna Svetskog prvenstva


Britanski mediji navode da je od početka izgradnje stadiona za SP u Kataru poginulo oko 6.500 radnika uglavnom iz Indije, Pakistana, Nepala, Bangladeša i Šri Lanke. Katarske vlasti su više puta demantovale ovu informaciju.

"Od dobijanja organizacije SP, Organizacioni komitet je naporno radio u saradnji sa katarskom vladom da ovaj turnir ostavi bogato društveno nasleđe. U vezi s tim osporavamo navode Humela da je turnir koštao života više hiljada ljudi. Odbacujemo trivijalizaciju našeg truda i istinske posvećenosti cilju da zaštitimo zdravlje i sigurnost 30.000 radnika koji su izgradili stadione na kojima će biti odigrano SP i ostalu infrastrukturu", saopštili su organizatori SP u Kataru.

SP će biti odigrano od 20. novembra do 18. decembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading