"BRANDO GAGIĆ" IZ SREMSKE MITROVICE Igrao u Ligi šampiona, branio za reprezentaciju, pa postao heroj istorijske pobede protiv Partizana (VIDEO)
FK Partizan

Dugo nije viđena takva senzacija u srpskom fudbalu kakvu su fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice priredili Partizanu i po prvi, istorijski put, eliminisali crno-bele već na prvom koraku u Kupu Srbije (od kako takmičenje nosi to ime).

Ekipa Gordana Petrića kažnjena je za promašaje u 92. minutu kada je Jovan Marinković poslao meč u penal dramu. Tamo je svu slavu pokupio jedan čovek. Golman Radničkog Mihailo Dragićević (22) nije dozvolio da Partizan postigne nijedan pogodak sa bele tačke i postao apsolutni heroj. Odbranio je udarce Andradea i Rikarda (uz promašaje Uroševića i Živkovića).

- Utisci su se slegli. Proslavili smo istorijski uspeh, ali danas je već vreme da se okrećemo sledećim izazovima. Ne bih sebe okarakterisao kao heroja jer mislim da je ovo bila herojska pobeda cele ekipe i kluba - započinje priču golman Radničkog za "Alo!".

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Mihailo je već dobio simpatičan nadimak, "Brando Gagić", po fiktivnom golmanu iz kultne serije "Porodično blago". Čuvar mreže FK Meteor na identičan način postao je junak svog kluba jer nije dozvolio da nijedna lopta u penal seriji ode iza njegovih leđa.

- A-ha-ha-ha...odgovaraju mi svi nadimci, oni koji me poznaju duže znaju da nemam problem sa tim tako da može i Brando - uz osmeh nam priča Dragićević.

Dragićević je noseći dres Brodarca igrao u Ligi šampiona. Briljirao je na meču protiv Rena u kvalifikacijama, takođe "skinuo" i jedan penal rivalu. Pored toga nosio je i dres mlade reprezentacije Srbije.

- Liga šampiona i reprezentacija su bile u nekom omladinskom stazu da kažem. Jesu to bili veliki uspesi za mene, ali kada se dođe u seniorski fudbal to se brzo "zaboravlja" ili "stavlja sa strane". S obzirom da nisam imao do Radničkog nekog iskustva i minutazu u seniorskom fudbalu, ovo je definitivno lično moj najveći uspeh do sada. Nadam se da će ih biti još mnogo u životu i daljoj karijeri.

Zvezda sledeća? Može!

Nakon pobede nad Partizanom ostvaren je plasman u osminu finala gde bi žreb mogao da ukrsti Sremsku Mitrovicu sa Crvenom zvezdom. Dragićević ne bi imao ništa protiv da se to desi.

- Senzacija je napravljena, uradili smo nešto veliko, ali sada nam predstoji grčevita borba u veoma neizvesnoj Prvoj ligi. Okrećemo se sledećoj utakmici u ponedeljak protiv Novog Sada i nadamo se da će ovo juče biti neka prekretnica za celu ekipu. Što se Kupa tiče ne bi bilo loše da ugostimo Zvezdu - iskreno poručuje Dragićević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading