HRVATI PRAVILI HAOS PO BEČU Austrijanci besni zbog njihovog ponašanja, potpuni kolaps u gradu (VIDEO)
Printscreen

Ono što je razljutilo građane austrijske prestonice posle "posete" navijača naših komšija je prostakluk. Prema pisanju hrvatskih medija, Austrijanci su ogorčeni, odnosno, besni zbog haosa i nereda koji je ostavljen posle meča. 

Na stadionu "Prater" viđena je i manja tuča između hrvatskih pristalica, pošto su pojedinci počeli da skandiraju pojedine parole sa političkom konotacijom, što se ostalima nije svidelo, pa je došlo do fizičkog obračuna. Drugi su najpre zviždali, da bi potom počeli da ih gađaju staklenim čašama.

Sve se prelilo na tribine, gde je sukob između navijača nastavljen, a nekoliko puta morala je da reaguje i interventna policija, koja se pre svega ustremila na one navijače koji su skandirali neprimerene poruke. Tokom obračunavanja i korišćenja pendreka, hiljade ostalih je aplauzima pozdravilo njihov odlazak sa Pratera.

Preko 20.000 navijača ostavilo je ogromno đubre za sobom, dok su prouzrokovali i gnev Bečlija koji koriste liniju metroa U2, koja vodi do samog stadiona, a tog dana maltene nije bila u funkciji zbog toga.

PARTIZAN SE OPROSTIO OD BIVŠEG GOLMANA Radače, počivaj u miru

Radnici bečkog gradskog prevoza su u nekoliko navrata morali da se izvinjavaju putnicima, zbog nepredviđenih okolnosti i to putem razglasa na stanicama.

- Žao nam je što toliko dugo čekate na liniju U2 na stadionu Prater. Imali smo problema sa nekoliko agresivnih navijača koji su išli na utakmicu, a zbog kojih smo morali da obavestimo bečku policiju - usledilo je izvinjenje Viner Linijena građanima Beča.

Posle svega, ova stanica je bila zatvorena, a revoltirani čelnici GSP-a poslali su hrvatskim navijačima dodatnu poruku, posle koje će morati da se zapitaju o ponašanju.

- Fer plej nije bitan samo na terenu, nego i u javnom gradskom prevozu. Ako nećete da ga se pridržavate, onda ne možete ni da koristite naš prevoz - grme iz Viner Linijena.

Na kraju, ispred čuvene gradske katedrale, navijači Hrvatske ostavili su tone smeća, prema pisanju portala Index.hr, a između ostalog su se tu mogle naći plastične i staklene flaše, čaše, vreće, komadi odeće...

- Nisam video toliko smeća jako dugo, imalo ga je svuda - bio je komentar jednog od mnogih stanovnika Beča, koji su ostali šokirani ponašanjem hrvatskih navijača. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading