PIKSI ZADOVOLJAN POSLE POBEDE Lako mi je da vodim ovaj tim, ovo je fudbal koji želim, bili smo sjajni
Alo.rs/Vladmir Marković

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi mogao je samo da zadovoljno konstatuje ono što je svima jasno - da Srbija igra dobar, kvalitetan, napadački i pobednički fudbal.

Švedska je još jedna u nizu reprezentacija koja je osetila moć našeg tima i može biti prilično zadovoljna zbog činjenice da je primila "samo" četiri gola na Marakani u pretposlednjoj utakmici grupe Lige Nacija.

- Meni očigledno nije teško da vodim tim, mislim da smo zaslužili ovu pobedu, igrali smo daleko bolje od Švedske, igrali smo puno bolje, jedno prelepo veče za nas, za našu mladost na tribinama, nadam se da će im ova utakmica ostati u lepom sećanju. Ostvarili smo cilj, okrećemo se dalje - izjavio je Piksi, miran, staložen, kao da je svaka naša pobeda nešto normalno, nešto što se podrazumeva.

JUNAK POBEDE NAD ŠVEĐANIMA Mitrogol im "spakovao" tri komada: . Odigrali smo poslednju utakmicu pred našim navijačima na lepom nivou

Ni gol minusa nije poremetio sistem i napadački ritam Srbije, bilo je samo pitanje vremena kada će Šveđani kapitulirati. 

- Video sam kompaktnost u igri, ta neka filozofija koju gledamo iz utakmice u utakmicu, iako smo imali minus, to nije ništa promenilo u našem shvatanju i onome što treba da radimo. U tehničkom i svakom smislu su momci odigrali sjajnu utakmicu, sa puno šansi, golova, to je fudbal kakav ja želim da vidim. 

Norveška je naredni i poslednji izazov u ovom ciklusu, Srbiji je potrebna pobeda protiv Halanda i družine za prolaz u viši razred Lige Nacija i u baraž za Euro. Ulog, dakako, veliki.

- Svaka utakmica je različita, ali mi sigurno nećemo menjati nešto posebno, niti ima razloga za to. Ako su bolji, neka nas pobede, ali ćemo ih staviti na muke. Biće to mini-finale, mi smo navikli da igramo te utakmice, setite se Portugala, bićemo spremni i očekujem dobru predstavu Srbije - poručio je Piksi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading