NEVEROVATAN PREOKRET NA "STOŽICAMA" Norvežani vodili, Haland ponovo pogodio, ali uporni Slovenci upisali pobedu
Tanjug

Ništa nije slutilo na ovakav epilog. Naročito jer su gosti od starta krenuli agresivno i do odmora stvorili veći broj prilika. 

Norvežani su u 10. minutu postigli gol preko Lea Ostigarda, ali je poništen jer je fudbaler Napolija napravio prekršaj u napadu.

Isti igrač je u 24. minutu pokušao glavom, međutim, njegov udarac po sredini gola Oblak je lako zaustavio.

Imao je priliku i Erling Haland u 35. minutu, kada se našao u šesnaestercu, ipak, tukao je pored stative i nova opasnost po domaćina je ponovo prošla. 

SREĆNO Juventus na srpskom poželeo sve najbolje Vlahoviću i Kostiću u meču protiv Šveđana (FOTO)

Nije Jan Oblak dozvolio da Norveška ode na poluvreme sa golom prednosti, pošto je u samom finišu prvog dela spektakularnom intervencijom odbranio udarac Ostigarda, koji je pokušao glavom da ga savlada. 

Ipak, u 69. minutu domaćin je uspeo da postigne gol preko Andraža Šporara, koji je ispratio centaršut Benjamina Šeška i sproveo loptu iza leđa golmana Norvežana - 1:1.

A onda potpuni preokret! Samo 11 minuta kasnije, Šeško je spektakularnim golom doneo vođstvo Slovencima, pošto je preciznim udarcem sa distancem iskosa, najpre primio loptu, a onda pogodio donji desni ugao nemoćnog Nilanda, za ono što je potrebno Srbiji - 2:1. 

Preokret je viđen i u Belfastu, gde je Severna Irska teškom mukom savladala lažnu državu Kosovo. Goste je u vođstvo doveo Muriki u 58. minutu, da bi domaćin izjednačio preko Vajta u 82. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading