SRBIJA DOČEKUJE SKANDINAVCE NA "MARAKANI" Evo kolika je vrednost srpskih fudbalera u odnosu na Šveđane
EPA Antonio Bat

Prema kladionicama "Orlovi" su favoriti u ovom meču, sa kvotom 1.95, dok je na pobeduju gostiju kvota 4.10 (a na nerešeno 3.55).

Međutim, da bi se jasnije sagledali stvari, nije na odmet baciti pogled i na vrednosti igrača po renomiranom sajtu Transfermarkt. 

Ukupna vrednost celokupnog tima srpske fudbalske reprezentacije prema portalu Transfermarkt iznosi 334 miliona evra. Sa druge strane, Šveđani su od strane istog sajta dostigli vrednost ekipe nešto više od 224 miliona evra. To pokazuje da je razlika između dve reprezentacije skoro 110 miliona evra.

Kada se uporede pojedinačne vrednosti fudbalera Srbije i Švedske, prednost je na strani Orlova, posebno kada se ima u vidu da najskuplji igrač gostiju - Aleksander Isak, neće nastupiti u ovom meču.

SRBIJA DOČEKUJE SKANDINAVCE NA

Alo!/Marko Metlaš

 

U njegovom odsustvu, tim sa severa Evrope predvodiće je Dejan Kuluševski, čija je vrednost po sajtu Transfermarkt 50 miliona evra (ista kao Isakova), sledi fudbaler Mančester junajteda Entoni Elanga koji je procenjen na 25 miliona, zatim Viktor Lindelof 18 miliona i Matijas Svanberg od 15 miliona evra. Ukoliko izuzmemo pomenutog Isaka, peti igrač po vrednosti bio bi Emil Forsberg sa 11 miliona evra. 

BOMBA U REGIONU Vlasnici Mančester sitija kupuju Olimpiju iz Ljubljane?

U timu Srbije svi važniji igrači na raspolaganju su selektoru Draganu Stojkoviću.

SRBIJA DOČEKUJE SKANDINAVCE NA

EPA

 

Naskuplji srpski igrač je Dušan Vlahović, čija vrednost je procenjena na 85 miliona evra, a slede Sergej Milinković-Savić - 70 miliona evra, Aleksandar Mitrović - 25 miliona, Filip Kostić - 24 miliona i Luka Jović - 16 miliona evra. 

Sabiranjem vrednosti ovih igrača, dolazi se do brojke od 158 miliona evra za "top 5" Šveđana, odnosno 119 miliona evra ako se izuzme Isak, dok najskuplji fudbaleri Srbije vrede zbirno 220 miliona evra.

Dakle, iako ove brojke često nisu merilo forme i kvaliteta igrača, jasno je da srpski fudbalski tim ima kvalitetnije pojedince od Skandinavaca. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading