RASIZAM U MADRIDU Otvorena istraga protiv navijača Atletiko Madrida zbog vređanja Brazilca
Tanjug/Ap

 

Istraga je otvorena nakon žalbe koju je podnela organizacija za borbu protiv rasizma,objavila je kancelarija tužitelja u Madridu u saopštenju za javnost, a prenela Hina.


Otvaranje istrage omogućiće policiji da analizira "video snimke napravljene tokom utakmice" odigrane u nedelju, kako bi identifikovala osobe koje su koristile rasističke uvrede.

Prema navodima tužilaštva, istraga će morati da utvrdi jesu li se protiv igrača "unutar stadiona" dogodile i "druge epizode sa rasističkom konotacijom".

Biće zatražene informacije "od sigurnosnih službi" Atletika, "koje bi mogle pomoći u razjašnjavanju činjenica", objašnjava se u saopštenju.
RASIZAM U MADRIDU Otvorena istraga protiv navijača Atletiko Madrida zbog vređanja Brazilca

EPA-EFE/BALLESTEROS

 

Tokom derbija koji je dobio Real Madrid sa 2:1, navijači Atletika su pre i tokom utakmice skandirali Vinisijusu "Ti si majmun, Vinisijuse, ti si majmun".

La Liga je nakon ovih incidenata dala do znanja kako će podneti prijavu Disciplinskoj komisiji Španskog fudbalskog saveza. Zanimljivo, čelnici Atletika su o svemu ćutali, što je izazvalo žestoke kritike španskog premijera Pedra Sančesa.

- Očekivao sam snažnu poruku od klubova protiv ovakvog ponašanja. Mislim da je važno da fudbalski klubovi ozbiljno shvate ovakvo ponašanje i reaguju - rekao je Sančes, inače veliki navijač Atletiko Madrida.

Klub je nekoliko sati kasnije osudio "nedopustivo skandiranje manjine navijača".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading